A magyarok számára fontos, hogy gyermekeik megtanulják, hogyan bánjanak felelősen a pénzzel, és a legtöbben úgy vélik, az iskolának kiemelkedő...  Tovább »

A pénzügyi termékek behálózzák az emberek életét, egyben kitűnő lehetőségeket, de veszélyes csapdákat is jelentenek - így fogalmazott Balogh László.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Szeptembertől pénzügyi ismereteket is oktatnak az iskolákban, de azt egyelőre nem lehet tudni, külön tantárgy lesz-e a pénzügy.  Tovább »

Önálló kötelező tantárgyként is megjelenhetne a pénzügyi ismeretek oktatása az iskolákban – javasolja a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) most...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

A magyarok pénzügyi ismeretei nem mutatnak túl rózsás képet, és ezt a kormány is látja.  Tovább »

Tantárgyi keretek között 2016 őszétől minden diák tanulhasson magasabb szintű pénzügyi, gazdasági ismereteket - ezt a kormányzati törekvést...  Tovább »

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) azt szeretné elérni, hogy hosszabb távon a tanterv szerves részévé váljon az alapvető pénzügyi ismeretek...  Tovább »

Szeptembertől új kerettantervek alapján kezdődik meg a tanítás az általános és középiskolák első, ötödik és kilencedik évfolyamán.  Tovább »

Az oktatási államtitkár szerint az általános és középiskolás diákokat meg kellene tanítani a pénzügyi ismeretek...  Tovább »

Több pénzügyi, gazdasági ismeret oktatására lenne szükség a történelemtanárok konferenciájának ajánlása szerint -...  Tovább »

Pénzügyi ismereteiket mérhetik össze általános iskolás diákok az idén is meghirdetett országos tudásversenyen.  Tovább »

Új tantárgy kerülne az általános iskolai és gimnáziumi órarendbe Nagy-Britanniában: sokak szerint hasznos lenne, ha minden diák elsajátítaná az...  Tovább »

Hamarosan véget ér a középiskolákban az első kísérleti pénzügyi oktatási program, a jövőt pedig egy eco-iskolahálózatban képzelik el a jegybanknál.  Tovább »

hirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X