Felsőoktatás Eduline

Orbán Viktor így szólt a muszlim hallgatókhoz

Elolvasom

Orbán Viktor úgy fogalmazott egy mai rendezvényen, hogy a migránsválság ellenére is továbbra is várja Magyarország a külföldi hallgatókat. A muszlim országokból jövő hallgatókhoz odafordulva felhívta a figyelmüket arra, hogy Magyarországon keresztény gyökerű politika érvényesül, és a keresztény tanítás tiltja a muszlimellenességet.

Közoktatás MTI

Czunyiné: Az oktatásban az integráció mindig drága

Elolvasom

A tömeges betelepítés hatalmas többletterhet jelentene a magyar gazdaságnak: veszélyeztetné mind a gyermekjóléti és a szociális, mind a köznevelési rendszer jogszerű működését - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára hétfőn este.

Közoktatás Eduline

Iskolába kell járniuk a bevándorló diákoknak is

Elolvasom

Megilleti az oktatáshoz való jog a hazánkba érkező menekült gyermekeket is, ezért az őszi tanévkezdéskor gondoskodni kell a tanköteles korúak beiskolázásáról – tudta meg a Magyar Nemzet egy gyermekjogi szakértőtől. Azt még nem tudni, az állami iskolarendszer képes lesz-e fogadni a bevándorló gyerekeket.

Felnőttképzés Edupress

A felnőttképzéssel foglalkozó intézmények munkáját támogatja az Unió

Elolvasom

A felnőttképzéssel foglalkozó intézmények, szervezetek számára ír ki pályázatokat az Európai Bizottság három témakörben, így a 2009. február 27-i határidőt megjelölő Grundtvig projektek a széleskörű partnerséget, a kiegészítő tevékenységeket, illetve a többoldalú projektek megvalósítását támogatják. A programban a 27 európai uniós tagország, a három EFTA ország (Norvégia, Izland, Lichtenstein), illetve Törökország vehet részt.