A nagyobb vizsgák, dolgozatok előtt úgy érzitek, semmire sem emlékeztek abból, amit tanultatok?  Tovább »

Nagyjából tizenhárom éves kor után már nem termel új idegsejteket az emberi agy memóriafunkciókban és tanulási folyamatokban részt vevő területe -...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Milyen hibákat érdemes elkerülni a ZH- és a vizsgaidőszakban? Ma egy hasznos tanulási tippeket tartalmazó könyvből hoztunk nektek tanácsokat.  Tovább »

Bár önmagukban senkinek nem hoznak csodás fejlődést, nem is teljesen haszontalanok, sőt néha kifejezetten szórakoztatók azok az alkalmazások...  Tovább »

hirdetés

Holland kutatók eredményei szerint a megfelelő időben sportolók lesöpörhetik a többieket - legalábbis hatékonyabban fel tudják idézni a korábban...  Tovább »

Könnyebben beépülhetnek a hosszú távú memóriába azok a dolgok, amiket fontosnak tart az ember - derült ki egy kis létszámú walesi kutatásból.  Tovább »

Nem véletlen, ha a vizsgaidőszak alatt vagy egy fontos dolgozatnál keveset alszol, akkor alig marad meg valami a fejedben.  Tovább »

Az utasításokat kell követni, és nagyon figyelni a folyton helyet cserélő tárgyakra. Alapfokú angoltudás szükséges hozzá.  Tovább »

Előfordult, hogy sietni kellett, de nem találtad a lakáskulcsod?  Tovább »

Egy kis agytorna a hosszú hétvége előtt?  Tovább »

Annyit tanultok, hogy nincs időtök aludni? Napi fél óra szundival már sokat tudtok tenni azért, hogy ne boruljatok ki az alváshiány miatt.  Tovább »

Felismeritek a régi ismerősöket az utcán, még azokat is, akikkel csak egyszer találkoztatok?  Tovább »

Jobbnál jobb memóriajátékokat ajánlunk péntekre: próbáljátok ki ezeket a játékokat, garantált agytorna.  Tovább »

Ezúttal nemcsak a memóriátokat tehetitek próbára, hanem a gyorsaságotokat is.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X