Közoktatás MTI

Megdöbbentő dolog derült ki a gyerekekről, ez nem tesz jót az egészségüknek

Elolvasom

Naponta legfeljebb 1-2 órát szabadna csak a különböző készülékek képernyői előtt tölteniük a gyerekeknek szórakozás céljából - írta friss közleményében a texasi székhelyű Amerikai Szívtársaság, rámutatva, hogy, ha a fiatalok túl sok időt töltenek képernyőnézéssel, akkor hozzászokhatnak az ülő életmódhoz, ami súlygyarapodáshoz és elhízáshoz vezethet.

Közoktatás MTI

45 ezer pedagógus kap laptopot

Elolvasom

Megkezdődött annak a több mint 45 ezer laptopnak az átadása, amelyet a digitális kompetencia fejlesztését célzó, európai uniós támogatásból megvalósuló projekt keretében kapnak meg a pedagógusok.

Felsőoktatás Eduline

Így válasszatok laptopot az egyetemre: mutatjuk a legfontosabb szempontokat

Elolvasom

Idén kezditek az egyetemet vagy a főiskolát, ezért megvásárolnátok életetek első saját laptopját (amin sem a szülőkkel, sem a testvérekkel nem kell osztozni), vagy lecserélnétek a gépeteket egy újabbra? Milyen szempontokat érdemes szem előtt tartani vásárláskor? Miért fontos, bővíthető-e a memória, hány kilót nyom a laptop, milyen a kijelző felbontása? Utánajártunk.

Közoktatás Eduline

Új laptopot vagy tabletet vettél a tanévkezdés előtt? Komoly veszélyek fenyegetnek

Elolvasom

A tanuláshoz ma már egyre inkább használt digitális eszközöket is sokan ilyenkor szerzik be. Biztonsági szakértők szerint a laptop, asztali gép, tablet, router és egyéb kiegészítők megvásárlása nem csak anyagi terhet, de egyben megoldandó veszélyforrást is jelent: akármekkora is a rohanás, érdemes rászánni néhány órát a biztonsági beállításokra - írja a hvg.hu.

Közoktatás Eduline

Hatalmas botrányt kavart a diákjai után kémkedő iskola

Elolvasom

Általános felháborodást okozott az Egyesült Államokban mikor április végén kiderült, hogy Philadelphia egyik jómódú kerületében működő iskola az otthoni használatra kiadott számítógépek webkameráján keresztül megfigyelte a diákokat. Ráadásul valószínűleg soha nem buktak volna le ezzel a gyakorlattal, ha nem jut valakinek eszébe az otthoni viselkedése miatt megbüntetni egy tanulót.

Felsőoktatás Eduline

Mekkora biznisz az egyetemi sport?

Elolvasom

Míg a magyarországi felsőoktatási intézményekben első a tanulás, és csak második a testnevelés, ez az Egyesült Államok számos iskolájában megfordult. Ott ugyanis az egyetemi sport kőkemény üzlet.

Közoktatás Edupress

3000 diák kezdi az iskolaévet ajándék laptoppal

Elolvasom

Szeptembertől a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program (HEFOP) pályázatán nyert 3000 laptoppal kezdhetik az új tanévet a diákok. A diáklaptopot és a hozzá kapcsolódó oktatási módszertant Kelet- Közép-Európában Magyarországon vezetik be elsőként az oktatásban.

1 2