Legalább három ember meghalt csütörtökön egy középiskolai lövöldözésben az Egyesült Államokban, az Új-Mexikó állambeli San Juan megyében található...  Tovább »

Mikor lesz a központi középiskolai felvételi? Mikor írásbeliznek a diákok matematikából és magyar nyelvből? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Vannak, akiknek hamarosan eljön az utolsó féléve a középiskolában, ezért érdemes összeszedni, hogy a tananyagon kívül mit tanultatok még a suliban.  Tovább »

A középiskola előszobája az egyetemi éveknek, hiszen amit itt megtanultok és megtapasztaltok, annak nagy hasznát vehetitek majd az egyetemen is.  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Majdnem húszezerrel csökkent a gimnáziumba járó diákok száma az elmúlt nyolc évben: míg a 2009/2010-es tanévben 201,2 ezer középiskolás kezdte...  Tovább »

Miért nem érdemes kihagyni a szalagavatón a táncot, a bolondballagást, a szerenádot? És miért érdemes elmenni az egyetemi nyílt napokra?  Tovább »

Hamarosan eltelik az idei tanév első fele, ami azt jelenti, hogy egyre közelebb az érettségi, felvételi és a ballagás.  Tovább »

Az ATV információi szerint egy ceglédi középiskolában van olyan osztály, ahol idén még nem volt matematika- és angolóra, mert nincs tanár.  Tovább »

A középiskola sokaknak hatalmas tapasztalatokat jelent. Olyan képességeket fejlesztenek a diákok ilyenkor, amire sosem gondoltak volna.  Tovább »

A botrányos érettségiről elhíresült Paulay Alapítványi Középiskolát a kormányhivatal bezáratta.  Tovább »

Mindenkinek van legaláb begy olyan középiskolai élménye, amire egész életében emlékezni fog.  Tovább »

Több száz millió forintot fordít a Debreceni Egyetem gyakorlóiskoláinak felújítására, karbantartásra idén nyáron.  Tovább »

Vannak olyan dolgok a középiskolában is, amire garantáltan minden diák emlékszik.  Tovább »

A TEDxYouth, Forbes és Highlights of Hungary (2015) által is díjazott, középiskolások pályaorientációját segítő, nagysikerű Így dolgozunk mi...  Tovább »

„A fokozatosság jegyében a gimnáziumi létszámkorlátok bevezetésére először a magánfenntartású intézmények esetében kerülne sor a 2017/2018-as...  Tovább »

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X