Az országos kompetenciamérés feladatlapjait idén is kitöltik a 6., 8. és 10. évfolyamosok.  Tovább »

Közeledik a középiskolai felvételi jelentkezési határideje, több száz oktatási intézmény közül választhatnak a nyolcadikos általános iskolások szülei.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Szombaton több tízezer diák írta meg a központi középiskolai felvételit, nemsokára pedig az eredményt is megtudhatják. De mi jön ezután?  Tovább »

Szinte minden megváltozik, amikor befejezitek az iskolát, és elkezdtek dolgozni vagy beiratkoztok az egyetemre.  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Fontos döntés előtt állnak középiskolába felvételiző diákok. Milyen előnyei és hátrányai vannak a tagozatos oktatásnak?  Tovább »

Legalább három ember meghalt csütörtökön egy középiskolai lövöldözésben az Egyesült Államokban, az Új-Mexikó állambeli San Juan megyében található...  Tovább »

Mikor lesz a központi középiskolai felvételi? Mikor írásbeliznek a diákok matematikából és magyar nyelvből? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.  Tovább »

Vannak, akiknek hamarosan eljön az utolsó féléve a középiskolában, ezért érdemes összeszedni, hogy a tananyagon kívül mit tanultatok még a suliban.  Tovább »

A középiskola előszobája az egyetemi éveknek, hiszen amit itt megtanultok és megtapasztaltok, annak nagy hasznát vehetitek majd az egyetemen is.  Tovább »

Majdnem húszezerrel csökkent a gimnáziumba járó diákok száma az elmúlt nyolc évben: míg a 2009/2010-es tanévben 201,2 ezer középiskolás kezdte...  Tovább »

Miért nem érdemes kihagyni a szalagavatón a táncot, a bolondballagást, a szerenádot? És miért érdemes elmenni az egyetemi nyílt napokra?  Tovább »

Hamarosan eltelik az idei tanév első fele, ami azt jelenti, hogy egyre közelebb az érettségi, felvételi és a ballagás.  Tovább »

Az ATV információi szerint egy ceglédi középiskolában van olyan osztály, ahol idén még nem volt matematika- és angolóra, mert nincs tanár.  Tovább »

A középiskola sokaknak hatalmas tapasztalatokat jelent. Olyan képességeket fejlesztenek a diákok ilyenkor, amire sosem gondoltak volna.  Tovább »

A botrányos érettségiről elhíresült Paulay Alapítványi Középiskolát a kormányhivatal bezáratta.  Tovább »

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X