Érettségi-felvételi Eduline

Tudsz annyit, mint egy 18 éves középiskolás? Kémia zárthelyi

Elolvasom

Délelőtt 10 órakor ért véget az idei középszintű kémiaérettségi, idén több mint 3100-an vizsgáztak középszinten, az emelt szintű írásbelit 1667-en választották. A diákok évről évre ebből a tantárgyból érik el a legjobb eredményeket - igaz, ez alighanem annak köszönhető, hogy csak kevesen mernek kémiából vizsgázni. Mire emlékeztek a tananyagból? Beugrik valami az ammóniáról vagy a metanolról? A biológia és kémia érettségi feladatsor megoldásának szakmai támogatója a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara.

Érettségi-felvételi Eduline

Kémiaérettségi 2012: milyen lesz az idei feladatsor?

Elolvasom

A tejsav és a politejsav tulajdonságai, a vörösiszap és az alumíniumgyártás, az oxovegyületek, a nátrium, valamint a szén-dioxid és a kén-dioxid összehasonlítása – ezek voltak a fő témakörök a 2011-es májusi kémiaérettségin. Idén több mint 3100-an vizsgáznak középszinten, az emelt szintű írásbelit 1667-en választották.

Érettségi-felvételi Eduline

Itt van a középszintű kémiaérettségi feladatsora

Elolvasom

A tejsav és a politejsav tulajdonságai, a vörösiszap és az alumíniumgyártás, az oxovegyületek, a nátrium, valamint a szén-dioxid és a kén-dioxid összehasonlítása is szerepel az idei középszintű kémiaérettségi feladatsorában. Itt nézhetitek meg a feladatlapot, a megoldásokat holnap reggel 8 órától ellenőrizhetitek. A szintén ma zajló földrajzérettségi feladatsorát este 7-kor rakhatjuk ki.

1 2 3