Közoktatás Nagy Barnabás

Budapest belvárosában megmutatták, mi ma az oktatás csúcsa

Elolvasom

Az utóbbi hónapokban nem csak a felületes szemlélőnek üthették meg kizárólag negatív hírek a fülét az oktatással kapcsolatban. Nem csoda, hogy ebben a csatazajban nem kapott nagy nyilvánosságot, hogy Budapest közepén a világ talán leginnovatívabb tanárai gyűltek össze, és tanácskoznak három napon keresztül.

Felsőoktatás Eduline

8 nő, akik nélkül ma egészen más lenne az informatika világa

Elolvasom

Ha ma valakinek az IT szakmát említik, rögtön férfimunkára gondol, nőket sajnos csak elvétve találni a szektorban. De nem volt ez mindig így. A számítógépek hőskorában az informatika sok úttörője éppen nő volt, sőt, a későbbi évtizedekben is gyorsan nőtt az ilyen irányban továbbtanuló nők száma.

Közoktatás Nagy Barnabás

Több tízezer jól fizető álláshely betöltetlen, de valami mindig félremegy

Elolvasom

Mit jelent ma, ha valaki digitálisan írástudatlan? Nagyjából azt, hogy egyre kevesebb lehetőség áll rendelkezésükre a munkaerőpiacon, hiszen egyre kevesebb az olyan állás, amihez nem kell legalább alapszintű számítástechnikai ismeret. Ma hazánkban a 15 éves gyerekek 60 százaléka ilyen. Közben sok ezer informatikusállás betöltetlen. A Microsoft programot indított a megoldás érdekében, és a Kódolás Órája apropóján szakemberekkel és érintettekkel beszélgettek arról, mit rontottunk él, és mit kéne tenni.

Felsőoktatás Eduline

Itt a friss lista: ezek a legjobb informatikai képzések

Elolvasom

A BME, a Corvinus és az ELTE vezeti a hallgatói eredmények alapján összeállított rangsort az informatikai karok közt. Több más képzési területhez hasonlóan a vidéki intézmények e képzéskörben is az oktatói kiválóság terén jeleskednek. Ezek a legjobb informatikai képzést nyújtó karok a HVG Diploma 2016 alapján.

Közoktatás eduline/mti

Óriási tévedésben éltünk eddig: tiltani kellene a diákoknak a számítógép használatát

Elolvasom

A rendszeres iskolai számítógép-használat nem javítja a diákok teljesítményét és általában rosszabb iskolai eredményekkel van összefüggésben - derült ki a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) globális jelentéséből, míg eddig pont azt hitte mindenki, hogy a számítógépek használatával csak fejlődhetnek.

Közoktatás MTI

A 15 évesek nagy része digitálisan írástudatlan

Elolvasom

Digitálisan írástudatlan a 15 éves diákok 60 százaléka, és komoly hiányosságok vannak az oktatási rendszerben és a digitális eszközhasználatban is Magyarországon annak ellenére, hogy néhány éven belül minden munkahely digitális munkahely lesz - hívta fel a figyelmet az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ).

1 2 3 4 5 6 7 8