Közoktatás Nagy Barnabás

Több tízezer jól fizető álláshely betöltetlen, de valami mindig félremegy

Elolvasom

Mit jelent ma, ha valaki digitálisan írástudatlan? Nagyjából azt, hogy egyre kevesebb lehetőség áll rendelkezésükre a munkaerőpiacon, hiszen egyre kevesebb az olyan állás, amihez nem kell legalább alapszintű számítástechnikai ismeret. Ma hazánkban a 15 éves gyerekek 60 százaléka ilyen. Közben sok ezer informatikusállás betöltetlen. A Microsoft programot indított a megoldás érdekében, és a Kódolás Órája apropóján szakemberekkel és érintettekkel beszélgettek arról, mit rontottunk él, és mit kéne tenni.

Felsőoktatás Eduline

Itt a friss lista: ezek a legjobb informatikai képzések

Elolvasom

A BME, a Corvinus és az ELTE vezeti a hallgatói eredmények alapján összeállított rangsort az informatikai karok közt. Több más képzési területhez hasonlóan a vidéki intézmények e képzéskörben is az oktatói kiválóság terén jeleskednek. Ezek a legjobb informatikai képzést nyújtó karok a HVG Diploma 2016 alapján.

Közoktatás eduline/mti

Óriási tévedésben éltünk eddig: tiltani kellene a diákoknak a számítógép használatát

Elolvasom

A rendszeres iskolai számítógép-használat nem javítja a diákok teljesítményét és általában rosszabb iskolai eredményekkel van összefüggésben - derült ki a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) globális jelentéséből, míg eddig pont azt hitte mindenki, hogy a számítógépek használatával csak fejlődhetnek.

Közoktatás MTI

A 15 évesek nagy része digitálisan írástudatlan

Elolvasom

Digitálisan írástudatlan a 15 éves diákok 60 százaléka, és komoly hiányosságok vannak az oktatási rendszerben és a digitális eszközhasználatban is Magyarországon annak ellenére, hogy néhány éven belül minden munkahely digitális munkahely lesz - hívta fel a figyelmet az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ).

1 2 3 4 5 6 7 8