szerző:
Eduline

Az IT szakmában dolgozó nők is a legmenőbb irodákban töltik mindennapjaikat, a munkájuk rendkívül izgalmas, kreatív és inspiráló. Mit szólnál hozzá, ha közelebb kerülhetnél ehhez a világhoz?

©

A túl kevés női mentor és szakmai példakép a legnagyobb akadálya annak, hogy több nő válasszon technológiai karriert egy tavalyi kutatás szerint.

Ezen szeretne változtatni a Skool Kódbirodalom nevű kezdeményezése, melyben a hazai technológiai világ négy meghatározó arca, Biró Júlia (ex-Prezi, Contentful), Kárász Erika (NNG) és Arnhoffer Edit (Graphisoft), valamint Amrita Gangotra (Vodafone Magyarország) is részt vesz. Az elismert szakemberek saját életpéldájukon keresztül a technológia sokszínűségére és a benne rejlő, lányok számára is nyitott karrier-lehetőségekre hívják fel a figyelmet. 

A Kódbirodalom vasárnap nyitja meg a kapuit az érdeklődő 10-18 éves lányok számára. Ha érdekel az esemény, bővebb információkat itt találtok.

Informatikusok a munkaerőpiacon: többet ér a tapasztalat, mint a diploma?

Az informatikai területen egyre nagyobb trend, hogy nem feltétlenül kell diploma ahhoz, hogy valaki jó pozícióból induljon a munkaerőpiacon. A teljes népességet tekintve a felsőfokú végzettséggel rendelkezők továbbra is sokkal jobb életminőségre számíthatnak az OECD-országokban folytatott kutatások 2017-es beszámolója szerint. Mindazonáltal - mutat rá a felmérés - a felsőfokú végzettségűek körében sem egyformák a kilátások.