szerző:
Eduline

Érdekes módszerre igyekszik az informatikai képzéseket népszerűsíteni a lányok körében a Mattel játékgyártó és a Tynker nevű fejlesztőcég.

©

A Mattel játékgyártó a Tynker nevű fejlesztőcéggel közösen pár éve már közzétett olyan programozási leckéket, amelyek a Hot Wheels és a Monster High játékokon alapultak - írja a 24.hu.

A két cég a Toy Fair kiállításon jelentette be, hogy tovább bővíti az együttműködést, és a nyár folyamán hét Barbie-témájú kódolási leckét is kiadnak, mellyel céljuk, hogya kislányok számára is vonzóbbá tegyék a programozást és a tudományos területeket.

A kezdő gyerekeket hét modulon át vezeti majd be a kódolás világába Barbie, aki különféle hivatásokat űz, így ismerkedhetnek meg egyben azzal is, hogy mivel is foglalkozik egy asztronauta, robotikai mérnök vagy állatorvos. A két cég hosszútávú célkitűzése, hogy 10 millió gyerek vágjon bele a kódolásba termékeik használatával.

Érdekel az informatika, kreatív és nyitott vagy? Akkor ez a képzés neked szól

Ha egy kicsit mélyebben szeretnétek megismerni az informatika rejtelmeit és ezen a területen szeretnétek elhelyezkedni, akkor ez a képzés nektek szól. Újabb UX-képzést indít az xLabs. Mit is jelent ez pontosan? Ahogy már korábban többször is írtunk róla, a UX egy olyan IT-s szakma, amelyre hatalmas kereslet van itthon és külföldön is.