Közoktatás MTI

Szíriai gyerekek oktatását támogatja az EU

Elolvasom

Az Európai Unió támogatást nyújt a törökországi menekülttáborokban élő szíriai menekült gyerekek tanulási lehetőségeinek javításához, az Olaszországra nehezedő migrációs nyomás költségeinek fedezéséhez és Bulgária határvédelmének ellenállóbbá tételéhez - közölte pénteken az Európai Bizottság.

Közoktatás Eduline

A szomszédban már a fegyverhasználat a legfontosabb tantárgy

Elolvasom

A gyűlöletre és a halálra készítik fel a diákjaikat a kelet-ukrajnai harcokban ragadt iskolák. Ez persze így kissé túlzó, ám egy riport kitűnően megmutatja, hogyan csinál a háborúskodás zombikat az emberekből, és hogyan mondanak le tanárok arról, hogy az életre készítsék fel a diákokat. Egy iskola, ahol a kicsik ideológiát tanulnak, a nagyok pedig ölni. De mi lesz velük, ha véget ér a háború?

Közoktatás Eduline

Tudtátok, hogy Nagy-Britanniában is vannak gyerekkatonák? Az iskolában is toboroz a hadsereg

Elolvasom

Egy 16 éves gyerek jobb esetben iskolába jár, és egy sor olyan dologra nem jogosult, amire a legtöbb felnőtt igen. Nem vehet alkoholt, cigarettát, nem vezethet autót, és a választáson sem vehet részt, nyilván okkal. Nagy-Britanniában is ez a helyzet, de ott ennyi idősen már bárki csatlakozhat a hadsereghez. A katonaság már az iskolákban is toboroz, pedig az ENSZ sem nézi jó szemmel, ha valakinek 18 év alatt fegyvert adnak a kezébe.