Közoktatás Eduline

Középiskolai felvételi: kinek való topgimnázium, és kinek nem?

Elolvasom

Több száz állami, egyházi, alapítványi intézmény, azaz négy-, öt-, hat- és nyolcéves középiskolák, topgimnáziumok, alternatív iskolák közül kell választaniuk azoknak, akik ebben a tanévben adják be jelentkezési lapjukat. Milyen érvek szólnak a különböző iskolatípusok mellett és ellen? 2 rész: topgimnáziumok. A HVG rangsor - Középiskola 2017 cikke.

Közoktatás Eduline

Hat- és nyolcosztályos gimnáziumok: kinek való ez az iskolatípus?

Elolvasom

Több száz állami, egyházi, alapítványi intézmény, azaz négy-, öt-, hat- és nyolcéves középiskolák, topgimnáziumok, alternatív iskolák közül kell választaniuk azoknak, akik ebben a tanévben adják be jelentkezési lapjukat. Milyen érvek szólnak a különböző iskolatípusok mellett és ellen? 1. rész: hat- és nyolcosztályos gimnáziumok. A HVG rangsor - Középiskola 2017 cikke.

Közoktatás Eduline

Így érdemes középiskolát választani - lépésről lépésre

Elolvasom

Hogyan lehet megtalálni a megfelelő középfokú iskolát? Miért érdemes belelapozni a tantervbe, és miért hasznos olvasmány a pedagógiai program? Mire jó a nyílt nap, és miért fontos, milyen sorrendben kerülnek fel a jelentkezési lapra az intézmények? Útmutató szülőknek és diákoknak. A HVG rangsor - Középiskola 2017 cikke.

Közoktatás MTI

Még mindig nem megy a matek a nyolcadikos diákoknak

Elolvasom

Közepesen teljesítettek a nyolcadikos diákok matematikából a középiskolai felvételin, magyarból pedig romlottak az eredmények. A hatévfolyamos gimnáziumba készülőknél ellentétes a tendencia: ők magyarból javítottak és matematikából rontottak. A legjobban a nyolcosztályos gimnáziumba jelentkezők teljesítettek.

1 2 3 4 5 6