Érettségi-felvételi Eduline

Fontos feladat vár a felvételizőkre - már lehet ellenőrizni az adatokat

Elolvasom

Elérhetők az ügyintézési funkciók a felsőoktatási e-felvételiben, amelyet minden jelentkező használhat adatbetekintésre, dokumentumpótlásra, adat- és sorrendmódosításra – azok is, akik hagyományos jelentkezési lapon nyújtották be jelentkezésüket - közölte az Oktatási Hivatal és az Educatio Kft. A módosítások határideje idén július 9-e.

Érettségi-felvételi MTI

Csaknem mindenkit felvettek középiskolába

Elolvasom

Befejeződött a középfokú intézmények általános felvételi eljárása, a diákok csaknem 97 százalékát felvették valamely középfokú oktatási intézménybe - közölte az Oktatási Hivatal szerdán. A gimnáziumba és a szakközépiskolába felvett tanulók létszáma 2,2 százalékkal, illetve 2,8 százalékkal növekedett, a szakiskolába felvetteké pedig 1,4 százalékkal csökkent.

Érettségi-felvételi Eduline

Itt a feketeleves: ennyit kell fizetni a legnépszerűbb szakokért

Elolvasom

Az idén 105 616 diák jelentkezett a felsőoktatásba, a tíz legnépszerűbb alapszakra összesen 47 907-en pályáznak, közülük 39 314-en állami ösztöndíjas képzésre szeretnének bekerülni, így ezúttal is éles lesz a verseny az állami helyekért. Utánajártunk, mennyit kell fizetni a legnépszerűbb szakokon, ha csak költségtérítéses helyre vesznek fel.

Érettségi-felvételi Eduline

Felvételi 2015: ez a 10 legnépszerűbb alapszak, nehéz lesz a bejutás

Elolvasom

Nyilvánosságra hozták a 2015-ös felvételi jelentkezési adatait, a legtöbb diák az idén is a gazdálkodási és menedzsment, a gépészmérnöki, a mérnökinformatikus, valamint a kereskedelem és marketing alapszakot jelölte meg, többségük állami ösztöndíjas helyre pályázik. A legnépszerűbb egyetemek-főiskolák listája sem változott: az első három helyen az ELTE, a szegedi és a debreceni egyetem áll.

1
6 7 8 9 10
21