szerző:
Eduline

Milyen szakokon kell alkalmassági vizsgát tennetek, mi történik, ha nem mentek át az alkalmasságin? Itt találjátok a legfontosabb infókat.

©

Az alkalmassági vizsgákat a legtöbb szakon májusban-júniusban tartják – bár van, ahol már április végén elkezdődtek a vizsgák -, és várhatóan legkésőbb a dokumentumpótlás határidejéig (2015. július 9.) megkapjátok az eredményeket.

A vizsgáról értesítést küldenek az egyetemek, főiskolák, de ha a vizsga időpontja előtt egy héttel még nem kapjátok meg a levelet, érdemes az intézményeknél érdeklődni. A konkrét időpontokat és az esetleges vizsgadíjakat ebben a táblázatban nézhetitek meg.

Az alkalmassági vizsgákon nem pontszámot kaptok, hanem "megfelelt" vagy "nem felelt meg" minősítést. Amennyiben megfeleltek a vizsgán, úgy a szokásos eljárással, a felvételi összpontszám alapján rangsorolnak titeket, és akkor kerülhettek be a képzésre, ha eléritek a júliusi ponthatárt.

Ha "nem felelt meg" minősítést kaptok, akkor az adott szakra biztosan nem fogtok bekerülni - függetlenül a pontszámotoktól. Akkor is így jártok, ha nem mentek el az alkalmassági vizsgára.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!