Érettségi-felvételi Eduline

Több karon is sokszoros a túljelentkezés - Figyelj, ha sorrendet módosítanál!

Elolvasom

Idén 111 ezren jelentkeztek a felsőoktatásba, több éves visszatekintésben is régen próbáltak ilyen sokan diplomát szerezni. A nagy létszám azonban a népszerű intézményekben komoly túljelentkezést eredményezett, ami a ponthatárok emelkedésével járhat. Van olyan kar, ahol nyolcszor többen jelentkeztek, mint ahányat állami finanszírozásban felvehetnek.

Érettségi-felvételi MTI

Csütörtökön kezdődik az Educatio kiállítás

Elolvasom

Csütörtöktől ismét megrendezik az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást a fővárosban: a szombatig tartó programon a felvételizőkön kívül a pedagógusok és intézményvezetők értesülhetnek a szakma újdonságairól, a taneszközök és módszerek korszerűsödéséről.

Érettségi-felvételi Eduline

"Ez normális?" - kiverte a biztosítékot az érettségi nélküli felvételi ötlete

Elolvasom

Megosztotta az eduline olvasóit a felsőoktatási államtitkár legújabb ötlete, mely szerint a szakiskolások érettségi nélkül is bekerülhetnének a felsőoktatásba. Palkovics László szerint külföldön is van erre példa, ott az adott technológiáról tanulnak többet a diákok. Az olvasói kommentekből válogattunk - várjuk a ti véleményeteket is.

Érettségi-felvételi Eduline

Rossz hír a diákoknak: szigorúbb lesz a felvételi 2020-tól

Elolvasom

"Meg kell vizsgálni, és szükség esetén rendeletileg is szabályozni kell, hogy 2020-tól mely szakokon szükséges emelt szintű érettségi vagy azzal ekvivalens minimális felvételi követelmény" - olvasható a kormány.hu-n nyilvánosságra hozott új felsőoktatási stratégiában. Az már most biztos, hogy 2015-ben és 2016-ban is emelkedik a minimumponthatár, de 2020-tól a nyelvvizsga is az egyetemi-főiskolai felvételi feltétele lehet. Hogyan szabná át a felvételi rendszert a felsőoktatási államtitkárság? Íme, a részletek.

1 2 3 4