Felnőttképzés Eduline

Mennyit keresnek a friss diplomások?

Elolvasom

Nem mindegy, milyen szakon és melyik egyetemen, főiskolán szereznek diplomát a pályakezdők, de a legfrissebb diplomáspálya-követési vizsgálatok eredménye alapján a szülők anyagi háttere is befolyásolja, ki mennyit fog keresni friss diplomásként.

Felnőttképzés Eduline

Friss adatok: ennyit keresnek a pályakezdő villamosmérnökök

Elolvasom

Hány hónap alatt találnak állást a friss diplomások, és mennyit keresnek? A végzettek hány százaléka helyezkedik el más szakterületen vagy külföldön? Hétről hétre megnézzük, mire számíthatnak a különböző szakokon diplomát szerzők, ma a villamosmérnökök pályakövetési adatait összesítettük.

Felsőoktatás Eduline

Minden harmadik gazdasági főiskolás multicégnél dolgozna

Elolvasom

Tízből négy elsőéves hallgató külföldön is szeretne tanulni, minden második gólya a hároméves alapképzés után mesterszakra is jelentkezne, a diploma megszerzése után jelentős részük multicégnél dolgozna – derül ki a Budapesti Gazdasági Főiskola diplomás pályakövetési vizsgálatából.

Felsőoktatás Eduline

Mit ér az orvosi és az egészségügyi diploma?

Elolvasom

Évek óta jelentős a hiány orvosokból és egészségügyi szakemberekből a munkaerőpiacon. Kérdés azonban, hogy a hosszú évekig tartó tanulás után a frissdiplomások megkapják-e álmaik munkáját és fizetését – és ha nem, elhagyják-e a pályát, vagy esetleg külföldön próbálnak szerencsét.

Felsőoktatás Eduline

Milyen fizetésre számíthatnak a BA- és BSc-diplomások?

Elolvasom

Rosszul jártak a 2006-ban bevezetett bolognai rendszerrel az elmúlt két év bachelor diplomásai: aki BA- vagy BSc-diplomával szeretne elhelyezkedni, alacsonyabb fizetésre, hosszabb álláskeresési időszakra, a munkaadók részéről pedig némi tanácstalanságra számíthat. Kedden ismertették a diplomás pályakövetés legfrissebb eredményeit, ami először adhat visszajelzést a "bolognások" lehetőségeiről.

1 2 3 4 5