Felnőttképzés Eduline

Friss diplomások fizetése: a legjobban fizető ágazatok

Elolvasom

A jelentkezési lapokat már leadtátok, és alig egy hónap maradt az érettségiig, de még mindig azon hezitáltok, hogy jó képzésre jelentkeztetek-e? A diplomáspálya-követési rendszer friss adataiból kiderül, hogy mennyit keresnek azok a friss diplomások, akik a tizenöt legnagyobb ágazatban helyezkedtek el.

Felnőttképzés Eduline

Ezek a friss diplomások 350 ezer forintos fizetést visznek haza

Elolvasom

Majdnem 350 ezer forint kezdő átlagfizetésre számíthatnak a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán végzett informatikusok, ez derült ki az Educatio Nonprofit Kft. jelentéséből, amelyet az állami adatbázisok diplomáspálya-követési célú integrációjáról készített a közelmúltban - írja a Napi Gazdaság.

Felnőttképzés Eduline

Sok főiskolás vállalna munkát külföldön a diploma megszerzése után

Elolvasom

A Budapesti Gazdasági Főiskola alapszakos hallgatóinak 49 százaléka már főiskolás évei alatt munkát vállal, a dolgozó hallgatók 72 százaléka tanulmányaihoz kapcsolódó szakterületen szerez állást – derül ki az intézmény kutatásából. Bár külföldi munkatapasztalattal csak a kutatásban részt vett hallgatók 15 százaléka rendelkezik, 42 százalékukat a külföldi munkavállalás lehetősége is motiválja diplomájuk megszerzésében.

1 2 3 4 5