Felsőoktatás Eduline

Nullszaldós a Diákhitel Központ

Elolvasom

A nonprofit elven működő, állami tulajdonú Diákhitel Központ (DK) Zrt. az alapítói célokkal összhangban jelképes, 3 millió forint mérleg szerinti nyereséggel zárta a tavalyi évet - derül ki a társaság éves jelentéséből. A DK 2008-ban nullszaldós volt.

Egyéb Eduline

Csökken jövőre a diákhitel kamata

Elolvasom

A Diákhitel Központ (DK) igazgatósága évi 9,5 százalékban állapította meg a diákhitel 2010. január 1. és június 30. közötti időszakban érvényes kamatát - tette közzé a DK szombaton napilapokban. Ez 100 bázisponttal alacsonyabb az előző félévinél (akkor 10,5 százalék volt).

Felsőoktatás Eduline

Tévhitek a diákhitelről: hogyan lehet nagyot bukni?

Elolvasom

A főiskolások és egyetemisták tanulmányaik kezdetén óhatatlanul szembesülnek a kérdéssel: felvegyék vagy ne vegyék fel a diákhitelt. Mi vár a törlesztőkre? Ki és mikor kérheti a hitel visszafizetésének szüneteltetését, és milyen feltételekkel? Égető kérdések, amelyekre érdemes választ keresni, mielőtt bárki fejest ugrik az ismeretlenbe.

Felsőoktatás Eduline

Egy hétig lehet még igényelni diákhitelt

Elolvasom

Egy hetük maradt igénylésük leadására azoknak a felsőoktatásban tanulóknak, akik eddig még nem kértek diákhitelt, de már az első kifizetési napon, október 15-én pénzhez szeretnének jutni - közölte Őri András kommunikációs igazgató.

Közoktatás Edupress

Nem változnak a diákhitel feltételei idén

Elolvasom

Változatlanok maradtak a felvehető összegek (költségtérítésesek számára legfeljebb havi 50, másoknak havi 40 ezer forint), a kamat azonban július 1-jétől 10,5 százalékra csökkent a múlt tanévi 11 százalékhoz képest. Júliusban lépett életbe az a könnyítés is, mely a nehéz helyzetbe kerültek számára lehetőséget ad törlesztő részletük maximum kétéves időtartamra szóló mérséklésére. Továbbá két pályázatot is indít a Diákhitel Központ Zrt., amelynek célja a tájékoztatás - hangzott el a pénteki sajtótájékoztatón.

Közoktatás Edupress

31 ezer dollár: ennyi az amerikai diákok átlagos tartozása

Elolvasom

Egy átlagos amerikai egyetemista felsőfokú tanulmányi befejezéséig 31 ezer dolláros adósságot halmoz fel, ami 73 százalékkal több a hat évvel ezelőtti adatoknál. Ráadásul, míg 2004-ben a diákok 24 százaléka fizette tandíját a hitelkártyáján rendelkezésére álló keretből, addig idén ez az arány már 30 százalék. A jogalkotók törvénymódosításokkal igyekeznek megfékezni a fiatalok eladósodását, ám a válság miatt megnehezedett körülményekre hivatkozva egyre többen követelik, hogy a következő gazdaságélénkítési intézkedések egyike a diákok tehermentesítése legyen - írja a Világgazdaság a Reuters által idézett tanulmány alapján.

Közoktatás Edupress

A diákhitelt törlesztőket is elérte a válság

Elolvasom

Minden diákhitelt törlesztő a minimálbér legalább hat százalékára módosíthatja havi törlesztőrészletét, amely legfeljebb két évre szóló engedményt egy 2006-os, a Diákhitel Központról szóló kormányrendelet mostani módosítása tesz lehetővé - jelentette be Kiss Péter társadalompolitikai miniszter. A kérelmeket automatikusan elfogadják, a válság hatására ugyanis egész családokat, és nem pusztán egy-egy személyt érinthetnek az elbocsátások.

Felsőoktatás Eduline

Csökkentik a diákhitel kamatát júliustól

Elolvasom

Az év második felében fél százalékkal, 10,5 százalékra csökken a diákhitel kamata. Őri András, a Diákhitel Központ kommunikációs igazgatója szerint ez többek között a „kíváló törlesztési fegyelemnek” is köszönhető. A diákok között még mindig a legmagasabb igényelhető összeg és a szemeszterenkénti egy összegben történő kifizetés a legnépszerűbb.

Közoktatás Hatházi Szilvia

Nem fizetnek az uniós diákok

Elolvasom

Az Európai Unió más országaiból érkezett diákok 70 százaléka nem tudja visszafizetni a diákhitelét, amelyet azért vettek fel, hogy a brit egyetemeken folytatott tanulmányaikat finanszírozzák. A diákhitelekkel foglalkozó társaság (SLC) szóvivője elmondta, összesen 2.240 külföldi diáknak van hitele, de 1.580-an nem fizetik a részleteket. A társaság mindent megtesz azért, hogy az adósok nyomára bukkanjanak, hiszen az összes tartozás csaknem 130 millió fontra rúg.

Közoktatás Edupress

Nő a diákhitel kamata, de a törlesztőrészletek nem változnak

Elolvasom

Évi 11 százalékban állapította meg a Diákhitel Igazgatósága a hitel 2009. január 1. - június 30. közötti időszakban érvényes kamatának mértékét. A speciális törlesztési feltételeknek köszönhetően a kamat változása nem növeli meg a havi törlesztőrészlet összegét, mert az továbbra is kizárólag a jövedelemhez igazodik - tájékoztatta a Diákhitel Központ az Edupress-t.

Közoktatás Edupress

Még tíz napig igényelhető a diákhitel

Elolvasom

Már csak tíz napjuk maradt azoknak, akik eddig nem kértek diákhitelt, de még ebben a szemeszterben szeretnének pénzhez jutni. Ez az összeg akár 200 ezer - a költségtérítéses képzésben részt vevő hallgatók számára akár 250 ezer - forint is lehet. Aki lekési a december 15-i határidőt, az már csak a jövő tanulmányi félévre kérheti a kölcsönt - tájékoztatott a Diákhitel Központ.

Közoktatás Edupress

Indul a Tour de Csirke!

Elolvasom

A gonosz "Csekk Men", segédjével "kicsi Bill"-lel a havi keret fogságában tarja a szegény csirkejelmezes hallgatót, de jön "Hitel Heró" és megmenti hősünket...- Ez a rövid története annak a jelenetnek, amellyel a Diákhitel Központ országos promóciós kampánya igyekszik felhívni a diákok figyelmét a Diákhitel előnyeire - közölte a Diákhitel Központ.

1
13 14 15 16 17 18 19