Közoktatás Eduline

Képek: így néz ki a világ legkisebb általános iskolája

Elolvasom

A skóciai Eve Morris alighanem a világ legkisebb általános iskolájában kezdi meg tanulmányait két év múlva – a skóciai Rum sziget egyetlen oktatási intézményében mindössze két diák tanul, velük egyetlen tanár foglalkozik. Az iskolaigazgató néhány hónapja elköltözött, és magával vitte három unokáját is – ezzel felére csökkentette a diáklétszámot.

Közoktatás Eduline

Megtartanák az előrehozott érettségit a diákok

Elolvasom

Az oktatási államtitkárság megkapta és tanulmányozza az Országos Diákparlament által elfogadott ajánláscsomagot - közölte az államtitkárság sajtóirodája pénteken. A diákok többek között azt javasolják, hogy az alkotmányt ismertessék meg minden iskolatípusban, a dolgozatok kijavításának határidejét rögzítse jogszabály, illetve a pedagóguspályára készülők tegyenek alkalmassági vizsgát.

Közoktatás Eduline

Hoffmann Rózsa: nyárra meglesz az új közoktatási törvény

Elolvasom

A kormány májusban tárgyal az új közoktatási törvényről, és nagy biztonsággal állítható, hogy azt még a nyári szünet előtt elfogadja a parlament - mondta Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára pénteken Zánkán, az Országos Diákparlament megnyitóját megelőző sajtótájékoztatón.

1
4 5 6 7 8
16