Közoktatás eduline/mti

Televíziót ígértek, ha jelentkeznek az iskolába

Elolvasom

Nem létező diákok után vett fel támogatást egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei iskola, amely jogosulatlanul több mint 30 millió forintot igényelt - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) észak-alföldi regionális bűnügyi igazgatósága.

Közoktatás Nagy Barnabás

Húszszor ütötte meg a tanár az amerikai diákot

Elolvasom

Az Egyesült Államok az az ország, ahol az elnök a Fehér Házban fogad egy iskolájában megalázott gyereket, mint legutóbb azt a srácot, akinek otthon készített óráját bombának nézték. Mindeközben pedig ugyanebben az országban évente több ezer gyereket büntetnek veréssel tanárok, és mindezt teljesen legálisan. A déli államok többségében ugyanis a mai napig nem tiltották meg a tanároknak, hogy kezet emeljenek a diákjaikra, a szövetségi törvényhozás pedig az alkotmány miatt tehetetlen.

Közoktatás Nagy Barnabás

Rákapott a jövő oktatására a kormány: sikeres modell áll előttük

Elolvasom

„Tabletizálná” a kormány az oktatást, így a következő években sok országhoz hasonlóan a táblagépek itthon is fontos szerephez jutnának az iskolákban. Jelenleg egyetlen hasonló projekt fut, a Telenor által indított Hipersuli Program, amin keresztül már láthatók, hogyan ítélik meg diákok, tanárok és szülők a táblagépes oktatást. Megnéztük, mire kell figyelnie a kabinetnek, ha komolyan gondolja a tabletizálást.

Közoktatás Eduline

Nem sportolnak a diákok, de szeretnek nassolni

Elolvasom

A magyar diákok negyede elégedetlen a súlyával, és tízből ketten legalább egyszer belekezdtek már valamilyen fogyókúrába. Ezzel szemben negyedük napi 3-5 órát internetezik vagy tévézik, és csaknem 50 százalékuk egyáltalán nem sportol – erre jutott a Debreceni Egyetem nemrég közölt kutatása szerint.

Közoktatás Eduline

Ő lehet a világ legmagányosabb diákja

Elolvasom

A tízéves Aron Anderson kissé magányos, viszont mindig osztályelső, több személyes figyelmet kap az iskolában, mint a legdrágább magánintézményekben, a tanulás igen borsos költségeit azonban az önkormányzat állja számára. Ismerjétek meg a világ legmagányosabb diákját!

1 2 3 4 5 6 7
16