Közoktatás Eduline

A homoszexualitásról tanulnak az iskolában a diákok

Elolvasom

A homoszexualitásra, biszexualitásra és transzneműségre vonatkozó ismeretekkel vegyített tantervet próbálhatnak ki a vállalkozó szellemű brit iskolák egy államilag támogatott kezdeményezésnek köszönhetően, amelynek célja a "meleg közösség létének és eddig elért eredményeinek az ünneplése".

Közoktatás Eduline

Műszaki egyetemeket céloznak meg a "tehetségpontos" diákok

Elolvasom

Ha egy gyerekben megvan a tehetség, de nem motivált, akkor rá lehet vezetni arra, amiben jó - vallja Berkes József, a pécsi Apáczai Nevelési Központ (ANK) Tehetségpont vezető koordinátora. Az általuk szervezett tehetségkutató olyan komplex módszer, amellyel lehetőség nyílik a tehetségek korai felismerésére, gyakorlati haszna pedig a ”tehetségígéretek” és a ”lappangó” tehetségek felfedezése. A pécsi központ 2008-ban regisztrált programja tavaly novemberben regionális tehetségpontként kérte akkreditálását, megalakulását követően pedig a szakemberek - tehetséges gyerekek után kutatva - végigjárták Pécs és Baranya megye iskoláit, és felmérték a lehetőségeket.

Közoktatás Eduline

Sokkoló a diszkótragédia következménye: mit tehet az iskola?

Elolvasom

Még megbecsülni sem lehet, mennyi időre lesz szükségük a West Balkánban elhunyt három lány barátainak és osztálytársainak a szombati tragédia feldolgozásához. A Móricz Zsigmond Gimnáziumban iskolapszichológus segít a diákoknak, akik hétfőn üres lapokra írt sorokkal és versekkel búcsúzhattak el Kingától és Emesétől, a diszkóbaleset két 17 éves áldozatától.

1
6 7 8 9 10
16