Rendszeresen tanára ágyában aludt az a 11 éves Békés megyei kisfiú, akit a férfi november 7-én akart kicsempészni az országból, derült ki a Duna TV...  Tovább »

Rétvári Bence azzal magyarázta a helyzetet, hogy a tanévkezdéskor egyszerre érkeztek be az igénylések, és sok iskola még nem állt át az új rendszerre.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Egészen november 15-ig pályázhatnak az Útravaló Ösztöndíjprogramra a Budapesten vagy Pest megyében tanuló, hátrányos vagy halmozottan hátrányos...  Tovább »

Egyre több problémát jelent, hogy gyorsabban nő a sajátos nevelési igényű gyermekek száma, mint az őket ellátó szakembereké, gyógypedagógusoké.  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az őszi szünetre is igényelhetik a rászoruló családok a napi egyszeri ingyenes melegétel-ellátást gyermekeiknek - közölte az Emberi Erőforrások...  Tovább »

Az emberi szemben lévő fényérzékelő sejtek elrendeződése lehet a felelős a diszlexiáért - vélik francia kutatók.  Tovább »

Nyolc év börtönbüntetésre ítélt a bíróság szexuális visszaélés és pornográfia miatt egy általános iskolai tanárt, aki hetedikes tanítványával...  Tovább »

A tanárt szerdán állítják bíróság elé szexuális visszaélés vádjával.  Tovább »

Néhány ötödikes angol diák bebizonyította: így is lehet fogadni az országba (és az iskolába) érkező "idegeneket".  Tovább »

A kanadai kormány több százmillió dollár kárpótlást fizet az ország őslakosainak a bentlakásos iskolákban elszenvedett sérelmeikért - értesült...  Tovább »

70 ezer informatikai eszközt kapnak az iskolák, pedagógusok és diákok - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára egy...  Tovább »

Már a szülők sem bírják nézni azokat a terheket, amiket az iskola rak a gyerekeikre.  Tovább »

Demonstrációt szerveznek diákok január 19-re, a Parlament elé, így tiltakoznak a túlterheltség, a magas óraszámok ellen.  Tovább »

Folyamatosan bővülnek a sajátos nevelési igényű gyermekekkel foglalkozó szakemberek képzési lehetőségei - tudatta a Klebelsberg Központ közleményben.  Tovább »

Mulasztásokat és jogsértő gyakorlatokat tárt fel az alapvető jogok biztosa a sajátos nevelési igényű tanulók oktatáshoz való hozzáférésében.  Tovább »

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X