Felsőoktatás Eduline

Kinek kell ennyi bölcsész?

Elolvasom

Orbán múlt heti, "ilyen himihumi képzések nem lesznek" nyilatkozata miatt kirobbant kommentdömping után már meg sem lepődtünk, amikor a csütörtöki, ezúttal a jogi egyetemeknek oda-odaszúrogató miniszterelnöki elszólás után arról kezdtetek el vitatkozni, miért van/nincs szükség jogászokra és bölcsészekre. Ez a ti véleményetek.

Felsőoktatás Eduline

Nem igaz, hogy a bölcsészek esélytelenek az álláspiacon

Elolvasom

Szintetizálás, gyors tanulási képesség és terhelhetőség. Leginkább ezekben a kompetenciákban erősek a bölcsészek, és téved, aki szerint ez kevés. Akibe a tudományon kívül szorult némi kreativitás is, és jó csapatjátékos, az könnyedén találhat munkát magának a versenyszférában is reklám, marketing, vagy HR területen. Ha ehhez még két nyelvet is beszél felsőfokon, akkor nyert ügye van. Munkapiaci körkép bölcsész-szemmel.

Közoktatás Edupress

A legtöbb nyelvvizsgával rendelkező felvett hallgató bölcsésznek készül

Elolvasom

A tavalyi csaknem 47 százalékos aránnyal szemben az idei felvettek 44,6 százaléka rendelkezett valamilyen fokozatú nyelvvizsgával - derült ki az Országos Felsőoktatási Információs Központ legfrissebb elemzéséből. Ha alacsony százalékponttal is, de csökkent tehát a felsőoktatásba bekerülők nyelvtudásszintje, legalábbis ami a nyelvvizsga bizonyítványt illeti.

Közoktatás Edupress

Egységes mesterfelvételi a bölcsészettudományi karokon

Elolvasom

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem és a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának vezetése közös mesterszakos felvételi rendszerben állapodott meg abból a célból, hogy megőrizzék a tudományegyetemeken megszerezhető mesterszakos diplomák értékét.