szerző:
Eduline

Míg sokak szerint a biztos és jól fizető munkahelyhez a műszaki képzésen keresztül vezet az út, egy nemrég...

©

Míg sokak szerint a biztos és jól fizető munkahelyhez a műszaki képzésen keresztül vezet az út, egy nemrég nyilvánosságra hozott tanulmány szerint a bölcsészek is egyre keresettebbek a munkaerőpiacon – adta hírül a Huffington Post.

A Millennial Branding and Experience nevű cég a felmérés során 225 amerikai cég vezetőjét kérdezte meg a pályakezdők lehetőségeiről. Azt találták, hogy a bölcsészkaron végzett friss diplomások csaknem olyan "kelendőek", mint a mérnöki diplomával rendelkezők.

A megkérdezett munkaadók harminc százaléka válaszolta, hogy kifejezetten bölcsészeket keres, míg 34 százalékuk a műszaki és informatikai végzettségűeket részesítette előnyben – a különbség szinte elenyésző.

„Az összes pozitív tulajdonság, amit egy vállalatvezető elvár a pályakezdőktől, megvan a bölcsészekben: a kiváló kommunikációkészség, a rugalmasság és a csapatszellem. Minden más tanítható” – magyarázta a felmérés meglepő eredményét Jennifer Floren, a kutatást végző cég alapítója. Ötven év múlva is biztos állást jelent a bölcsészdiploma? Összefoglalónkat itt olvashatod.