Felsőoktatás Eduline

Mégsem lesz rektor Mocsai Lajos?

Elolvasom

Mégsem lesz rektor Mocsai Lajosból, a fideszes Pósán László ugyanis visszavonta azt a módosító javaslatot, amely alapján az olimpián dobogós helyet szerző sportolók és a Kossuth-díjasok egyetemi tanárok lehetnének - írja a 444.hu.

Felsőoktatás MTI

Kormányzati támogatás nélkül csődbe mehet a Testnevelési Egyetem?

Elolvasom

Jelentős kormányzati támogatás nélkül csődbe megy a Semmelweis Egyetemből kiváló Testnevelési Egyetem, a sportért felelős államtitkárság asztalára ugyanakkor már letettek egy tizenhétmilliárd forintos fejlesztési koncepciót, amiről egyeztetés zajlik - erről Rodák Zsolt, a jelenleg még karként működő intézmény dékánja beszélt a Magyar Nemzetnek.

Felsőoktatás MTI

Újabb változások jönnek: állami lesz a Pető Intézet, kiválik a Semmelweisből a TF

Elolvasom

Benyújtotta az Országgyűlésnek az oktatási tárgyú törvények módosítását az emberi erőforrások minisztere hétfőn: a javaslat a felsőoktatás területén tartalmazza a duális képzés megszervezésének lehetőségét, a kancellári rendszer bevezetését, a Testnevelési Egyetem önállóvá válását. A köznevelésben létrehoznák az Integrált Elektronikus Nyomonkövető Rendszert a sajátos nevelési igényű, vagy valamilyen tanulási zavarokkal küzdő gyermekeknél, s a pedagógiai szakszolgálatnál dolgozó pedagógusok is jogosultak lennének évi 25 nap pótszabadságra.

Felsőoktatás MTI

Önálló lesz a testnevelési egyetem

Elolvasom

A humántárca az új ciklusban bevezetné a kancellária-rendszert és kivenné a Semmelweis Egyetemből a testnevelési egyetemet, mert önállósítani akarja - írja a Népszabadság a birtokába került tervezetre hivatkozva.

1 2 3