szerző:
Eduline

Az őszi szemeszter végéig rendeződni látszik a Testnevelési Egyetem oktatási rendje - mondta el Mocsai Lajos.

©

Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora a Népszabadságnak azt nyilatkozta, a vizsgákig 99 százalékban megoldódni látszanak a problémák. A tanrendről a hallgatókat csütörtökön értesítik írásban. Egyedül az időjárás jelent most problémát, a szabadtéri foglalkozások szünetelnek.

A rektor az MTI-nek pedig azt mondta, a kormány az egyetem korszerűsítését tervezte, de a tűzeset miatt a már elkészült terveket át kell dolgozni. Mocsai hangsúlyozta: a kormány elkötelezett, hogy a Testnevelési Egyetem folytassa nemzetközileg elismert munkáját a sport, az oktatás és a kutatás területén, és ebből kifolyólag pozitívan kezeli a korszerűsítés ügyét is.

A TF atlétikai csarnoka és a 350 fő befogadására alkalmas aulája múlt csütörtökön égett le és vált használhatatlanná. A katasztrófában több elhunyt és élő sportoló emléktárgya, valamint a már 166 tenyérlenyomatot őrző Sportcsillagok Fala is megsemmisült. Így a több millió forintos kár mellett jelentős eszmei kár is érte az intézményt, a magyar sportot. Az illetékesek vizsgálják a tűz kialakulásának okát.

Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere akkor jelezte: a közeli MOM Sportközpontban jövő szeptemberig, heti négy napon át, heti összesen 25 órában biztosít az önkormányzat helyet a TF-nek. A szintén közeli ELTE Tanítóképző Karon pedig a nagyelőadói termet tudják átadni használatra.