Felsőoktatás eduline/mti

Bajban a TF új campusa, fellázadtak ellene a lakók

Elolvasom

Komolyan támadták a Csörsz utca lakói a fedett csarnok tervét azon a fórumon, amelyen a TF és a XII. kerület önkormányzat vezetése hallgatta meg a környéken élők véleményét a tervezett infrastruktúrafejlesztésekkel kapcsolatban. Állítólag meglepte Mocsai Lajost a tiltakozás.

Felsőoktatás Eduline

Az egekig dicsérték Mocsai Lajost az ünnepségen

Elolvasom

Bár nincs PhD-fokozata, sem a Debreceni Egyetem tanáraihoz mérhető tudományos munkássága, mégis díszdoktorrá avatása alkalmából olyan köszöntést kapott a tanévnyitón Mocsai Lajos, amit egy világhírű akadémikus is megirigyelhetne – írta a Népszabadság.

Felsőoktatás Eduline

Professzorrá nevezte ki Áder Mocsai Lajost

Elolvasom

Professzor lett Mocsai Lajosból, miután Balog Zoltán javaslatára Áder János kinevezte őt. A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság idén nem támogatta a kézilabda-vezető kinevezését a díszdoktori címre, mégis kinevezték őt.

Felsőoktatás Eduline

Botrány a Debreceni Egyetemen: ezért akadtak ki a professzorok

Elolvasom

Felháborodást keltett a Debreceni Egyetem (DE) tekintélyes tudományos munkássággal bíró tudósai, professzorai és tanszékvezetői körében, hogy az intézményben tiszteletbeli doktorrá kívánják avatni Mocsai Lajost, akit tavaly vitatott körülmények között neveztek ki a Testnevelési Egyetem rektorává – írta a Népszabadság.

Felsőoktatás Eduline

Elköltözhet a Testnevelési Egyetem

Elolvasom

Két év múlva elköltözhet az XII. kerületi, Alkotás utcai központból a Testnevelési Egyetem, amely egy hegyvidéki és egy Duna-menti új épületben kaphat helyet. Az új létesítmények egy zöldmezős állami beruházásban épülhetnek meg - írja a hvg.hu.

Felsőoktatás Eduline

Mégsem lesz rektor Mocsai Lajos?

Elolvasom

Mégsem lesz rektor Mocsai Lajosból, a fideszes Pósán László ugyanis visszavonta azt a módosító javaslatot, amely alapján az olimpián dobogós helyet szerző sportolók és a Kossuth-díjasok egyetemi tanárok lehetnének - írja a 444.hu.