Felsőoktatás Eduline

Rosszul jártak az egyetemisták: miért kapnak idén kevesebb ösztöndíjat?

Elolvasom

Kellemetlen meglepetés érte október végén a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) és több más felsőoktatási intézmény bölcsész-, közgazdaság- és társadalomtudományi karos hallgatóit: ugyanarra az átlagra jóval kevesebb ösztöndíjat kaptak, mint az előző szemeszterben. Utánajártunk, miért utaltak kevesebb pénzt az egyetemistáknak az őszi félévben.

Felsőoktatás Eduline

Felvásárolhatják a legjobb diákokat a rosszabb egyetemek

Elolvasom

Nagy-Britanniában eddig sem számított olcsó mulatságnak egyetemre menni, de a tandíjak jövő évtől tervezett emelése katasztrofális hatással lehet a felsőoktatási jelentkezésekre. A felvételizők számának visszaesésétől tartó rosszabb egyetemek tömegével hirdetnek "akciós helyeket" a legjobb eredményekkel jelentkező diákok számára, így próbálva a tehetséges, ám nem túl tehetős családokból jövő diákokat „rangon aluli” intézményekbe csábítani.

Felsőoktatás Eduline

A braziloknál sincs elég mérnök hallgató

Elolvasom

A brazil kormány százezer egyetemi hallgató számára biztosít ösztöndíjat külföldi tanulmányokhoz, az ország így próbálja betölteni a mérnökképzésben és más kulcsszakmákban végzők növekvő hiányát - közölték kedden brazil illetékesek.

1
22 23 24 25 26 27 28