szerző:
Eduline

Megnéztük, hogyan tanulhattok tovább Ausztriában teljesen ingyen, milyen OKJ-s képzések közül választhattok, ha az egészségügyben szeretnétek elhelyezkedni, és milyen ösztöndíjakat kaphattok egyetemistaként, főiskolásként. Bemutattuk az iskolai erőszakról szóló legfrissebb tanulmányt, és tippeket adtunk a könnyebb elhelyezkedéshez. A hét hírei és cikkei.

©

Sokkoló adatok az iskolai erőszakról

Háromból kettő 5-8. osztályos diákot bántalmazták már fizikailag, verbálisan vagy virtuálisan az iskolában, minden tizedik diák pedig már többször tapasztalt erőszakot a tanárok részéről is. Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) friss tanulmányáról itt olvashattok részletesen.

Diploma előtt vagy helyett: OKJ-s képzések

Sorozatunkban megnézzük, milyen OKJ-s végzettségeket szerezhettek meg ingyen, ha nem kerültök be egyetemre. A második részben az egészségügyi képzéseket vettük sorra: cikkünket itt találjátok.

Továbbtanulás külföldön

Hétről hétre egy-egy ország felsőoktatási rendszerét mutatjuk be nektek: ezen a héten azt néztük meg, hogyan tanulhattok tovább Ausztriában, ami nem csak közel van, de ráadásul ingyen is szerezhetitek diplomát. Részletek itt.

Ilyen ösztöndíjakat kaphatnak a hallgatók

Kik jogosultak tanulmányi ösztöndíjra vagy szociális támogatásra? Hogyan kell pályáznotok? Itt minden fontos infót megtaláltok a felsőoktatási ösztöndíjakról.

Tanácsok pályakezdőknek

Olyan tippeket gyűjtöttünk össze, amelyekkel jelentősen növelhetitek az elhelyezkedési esélyeiteket: cikkünket itt olvashatjátok. Mennyire tudtok angolul? Itt találtok ingyenes szintfelmérőket.

Ilyen volt a keresztféléves felvételi

A jelentkezők nyolcvan százaléka jutott be egyetemre vagy főiskolára a keresztféléves felvételin, ők februárban kezdhették el a képzést. A többség mesterképzésre szeretett volna bejutni, ezek közül a legnépszerűbb a vezetés és szervezés volt. A részleteket itt találjátok.

Ilyen campusokra járnak a világ legjobb egyetemeinek hallgatói

Nemrég hozták nyilvánosságra a Times Higher Education (THE) 2015-ös felsőoktatási rangsorát: galériánkban megnézhetitek, hogyan festenek a világ legjobb egyetemei.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!