Felsőoktatás Eduline

Felvásárolhatják a legjobb diákokat a rosszabb egyetemek

Elolvasom

Nagy-Britanniában eddig sem számított olcsó mulatságnak egyetemre menni, de a tandíjak jövő évtől tervezett emelése katasztrofális hatással lehet a felsőoktatási jelentkezésekre. A felvételizők számának visszaesésétől tartó rosszabb egyetemek tömegével hirdetnek "akciós helyeket" a legjobb eredményekkel jelentkező diákok számára, így próbálva a tehetséges, ám nem túl tehetős családokból jövő diákokat „rangon aluli” intézményekbe csábítani.

Felsőoktatás Eduline

A braziloknál sincs elég mérnök hallgató

Elolvasom

A brazil kormány százezer egyetemi hallgató számára biztosít ösztöndíjat külföldi tanulmányokhoz, az ország így próbálja betölteni a mérnökképzésben és más kulcsszakmákban végzők növekvő hiányát - közölték kedden brazil illetékesek.

Felsőoktatás Eduline

Most már biztos: 100 ezer forintot kapnak havonta az itthon maradó rezidensek

Elolvasom

Az egészségügyi államtitkárság szerdán meghirdette azt a szakorvos- és szakgyógyszerészjelöltek számára kiírt ösztöndíjpályázatot; öt évig nettó havi 100 ezer forintos támogatást kaphatnak azok a képzésüket kezdő fiatalok, akik vállalják, hogy tíz évig az állami egészségügyben fognak dolgozni, és nem fogadnak el hálapénzt.

Felsőoktatás Eduline

Kelendőbbek a munkaerőpiacon az erasmusos diákok

Elolvasom

Magyarország fontosnak tartja kapcsolatainak szorosabbra fűzését keleti szomszédaival, a közvetlen kapcsolatok kiépítését az emberek között, egymás kultúrájának és hagyományainak megismerését, a fiatalok toleranciára nevelését és az értékekre alapozott jobb együttműködés kialakítását politikai, gazdasági és kulturális területen - hangsúlyozta Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának oktatási államtitkára egy varsói EU-konferencián elhangzott előadásában.

1
23 24 25 26 27 28 29