Érettségi-felvételi Eduline

Ezek voltak a legnagyobb botrányok az érettségin - vajon mi lesz idén?

Elolvasom

Tavaly sem zajlott zökkenőmentesen az érettségi, több helyen ugyanis már a vizsgák előtt jóval tudták a diákok a feladatokat. Bár a 2019-es botrányoknak nem lett hatása a diákokra, rendesen fokozta a hangulatot. Az idei érettségi helyzete sem tisztázott még, azonban a válaszra még vári kell. Addig is a nosztalgia kedvéért most összeszedtük a magyar érettségirendszer legnagyobb botrányait.

Érettségi-felvételi MTI

Ez a legnagyobb baj az angolérettségivel: kutya sem elemzi a feladatsorokat

Elolvasom

A Nyelvtudásért Egyesület szerint az idei, emelt szintű angol nyelvi érettségi hallás utáni szövegértés feladatairól szakmai fenntartások megfogalmazhatóak, de a valódi problémát a feladatok előzetes kipróbálásának és utólagos elemzések, korrekciók elvégzésének hiánya okozza. Ezek nélkül pedig a nyelvi érettségi nem tekinthető szakszerűen, megbízhatóan mérő vizsgának - emelték ki az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

"Alattomos húzás volt" - egyre többen követelik az angolérettségi felülvizsgálatát

Elolvasom

Sok panasz érkezett az Oktatási Hivatalhoz és a vizsgaszervező középiskolákhoz a csütörtöki, emelt szintű angolérettségi harmadik - a hallás utáni szövegértést mérő - része, valamint az ahhoz kapcsolódó hanganyagok miatt - tudta meg az eduline. A Facebookon létrehozott tiltakozó csoportnak több mint 2200 tagja van, a diákok petícióját eddig 1600-an írták alá.

1 2