szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Sokat használjátok valamelyik idegen nyelvet az iskolában vagy a munkahelyen? Elutaztok, vagy csak belefognátok egy új nyelv elsajátításába? Ezek az ingyenes fordítók segíthetnek.

iTranslate

Az iTranslate nevű appal több mint száz nyelvről, illetve nyelvre fordíthattok. Az alkalmazás felveszi és lefordítja a beszédet, a telefon kamerájával menüket, jelzéseket is érzékel, és üzenetírás közben is használhatjátok. Egy kiegészítő funkcióval az igék ragozását is megnézhetitek. Az appot iOS-ra és Androidra is letölthetitek.

Google Translate

A Google fordítóját nemcsak számítógépen, hanem appként is használhatjátok, iOS-ra és Androidra is letölthető. Jelenleg 103 nyelven fordíthattok vele. Ez az app is be tudja olvasni, illetve le tudja fordítani a feliratokat.

TripLingo

A TripLingo nevű appnak az utazók vehetik a legnagyobb hasznát: nemcsak fordít, hanem tartalmaz egy interaktív kifejezésgyűjteményt, útmutatót az adott ország etikettjéről és kultúrájáról, információt a helyi sürgősségi ellátásról, egészségügyi szakszavakat, amelyekre szükségetek lehet. Az alkalmazást iOS-ra és Androidra is letölthetitek.

Speak & Translate

Sajnos csak iOS-on érhető el ez az alkalmazás, pedig mindenkinek nagyon hasznos lehet. 117 nyelven fordít írásban, a legjobb funkciója viszont a beszédfelismerés - ez 54 nyelven elérhető. A nagy nyelveknél ráadásul különféle nyelvjárásokat is megkülönböztet.

További, iOS-ra telepíthető fordító appokat találtok itt, itt pedig az androidos alkalmazások listáját nézhetitek meg.

Hét tipikus nyelvtanulási tévút - ezzel az ingyenes kurzussal elkerülhetitek őket

Megakadtatok a nyelvtanulásban, vagy most kezdenétek bele a nyelvvizsga-felkészülésbe? Ezzel az ingyenes kurzussal online kaphattok tanulási tippeket, a hatékony felkészüléshez.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.