szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha németből terveztek nyelvvizsgázni, akkor most segítünk egy kicsit. Összegyűjtöttünk nektek pár oldalt, amivel a különböző vizsgarészeket gyakorolhatjátok ingyenesen úgy, hogy közben el sem kell mozdulnotok a gép elől.

Ha a nyelvtan megy nehezebben, akkor a Babellel gyakorolhatjátok, de sajnos csak azok tudják használni, akik tudnak valamennyire angolul is, az ugyanis a közvetítőnyelv. A feladat egyszerű: helyes szavakat kell beírni a megadott mondatokba, a kifejezések kiejtését is megmutatja az oldal - így a szóbelire is gyakorolhattok. Addig nem léphettek a következő, nehezebb feladatra, amíg helyesen nem válaszoltok a kérdésre.

Ha a hallás utáni szövegértés a munums? Akkor a Deutsche Welle oldalán kifejezetten hallás utáni szövegértést tesztelő feladatokat találtok, de van olyan lecke is, amely a mindennapi kifejezéseket, a hírek nyelvezetét, a ritka szavakat dolgozza fel. Videók, hanganyagok és szövegek alapján kell feladatokat megoldanotok, a tanfolyamokat ingyenes regisztráció után érhetitek el, de a honlapról feladatlapokat is kinyomtathattok.

Így tanulhattok németül bárhol, bármikor: ingyenes alkalmazás

Olyan ingyenes alkalmazást kerestek, amellyel bárhol és bármikor tanulhattok németül? Akkor ez az alkalmazás tetszeni fog nektek.

Fordítás? Ez sem lehet gond, az alapszókincshez tartozó szavak gyakorlásában, valamint az aktív szókincs gyors bővítésében segít a magyar nyelven elérhető Deutsch Interaktiv. 5300 szót tartalmaz, amelyet több mint tízezer példamondattal tudtok gyakorolni.

Végül pedig, ha a szóbeli a gyenge pont, akkor a Skype-pal is remekül lehet a szóbelire készülni, de a The Mixxer oldalán németül beszélő felhasználókat is találtok, akik a német nyelvleckékért cserébe szívesen tanulnának más idegen nyelvet – például magyart. 

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!