szerző:
Eduline

"Igen, igaza van Hoffmann Rózsáéknak, valóban sokkal könnyebb angolul tanulni például a német után, és lehet, hogy szerepet játszott ez is abban, hogy ezúttal igazi örömmel vetettem bele magam a nyelvtanulásba, hogy két évvel később már eredetiben olvashassam Oscar Wilde-tól Az önző óriást" - olvasható az Egyenlítő blogon.

"Azóta sokfelé jártam a világban, és sehol nem féltem attól, hogy nagyobb baj történhet, mivel angolul mindenhol beszélnek, ha mást nem is, annyit mindenképp, hogy ne veszhessen el a hülye turista. Bizony, még a franciák is. Az már más kérdés, hogy ők szeretnek úgy tenni, mintha nem".
©

"Sőt, ma már olyan világban élünk, hogy angoltudás nélkül nem megyünk semmire a tudomány, a diplomácia vagy akár a kultúra területén sem.  Az angol lett napjainkra a nagy, közös nemzetközi nyelv, amiben feltehetőleg komoly szerepet játszik viszonylagos könnyűsége is. Bár azért itt álljunk meg egy szóra! Ha valaki magas szinten szeretné beszélni, akkor bizony rossz hírem van: nem lesz elegendő megnézni pár klipet a YouTube-on, vagy csetelni pár mondatot a fészbukon a szomszédos farm gazdájával. Mint minden máshoz, ehhez is kemény meló és kitartás kell majd, és higgyétek el: észre fogjátok venni, akármit is állít Dux László". A teljes bejegyzést az Egyenlítő blogon olvashatod el.

eduline