szerző:
Csik Veronika
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az elmúlt hetek a legizgalmasabb oktatási híre: május 3-án kezdődik az érettségi. Ezen kívül azonban más is történik az oktatásban - mi összeszedtük a többi fontos eseményt, bejelentést és döntést.

Jön az érettségi - idén is kövessétek velünk!

Mit találtok a vizsgák napján az Eduline-on? Mindent. Idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, szabályokról és a vizsgázókat érintő összes kérdésről. Megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek. Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkatA 2021-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Aláírta a kormány a stratégiai megállapodást a Fudan Egyetemmel

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tájékoztatása szerint Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, kormánybiztos és Hszü Ning-seng, a Fudan Egyetem elnöke online eseményen írta alá a Fudan Hungary Egyetem előkészítését lehetővé tevő stratégiai együttműködési megállapodást kedden. A részletekről itt írtunk.

"Ne legyen kötelező jelenléti oktatás május 10-től" - petíció indult az iskolanyitás elhalasztásáért

Az ADOM Diákmozgalom ma indította az aláírásgyűjtést, amihez már most annyian szeretnének egyszerre csatlakozni, hogy a honlap szervere időről időre lefagyott. Itt éritek el az aláírásgyűjtést.

Meghosszabbíthatják az egyetemek a tavaszi félévet

A járvány miatt lehetőséget kapnak a felsőoktatási intézmények, hogy meghosszabbítsák az idei félévet - pontosabban arra, hogy a felsőoktatási törvényben meghatározott "félév, illetve tanév hosszára meghatározott oklevélszerzési időszaktól eltérhetnek" - áll egy friss rendeletben.

„Ha a tendencia így folytatódik, tíz-tizenöt év múlva nem lesz, aki kémiát tanítson a gyerekeinknek"

Évente több, mint kétszer annyi természettudományos tárgyat - kémiát, fizikát, biológiát vagy földrajzot - oktató szaktanár éri el a nyugdíjkorhatárt, mint ahány hallgató kezdi meg a tanulmányait ezen tanári szakok valamelyikén. Itt vannak a részletek.

Véget ért a középiskolai felvételi, idén több mint 103 ezren felvételizek.

Áttörést hozhat a rákkutatásban egy magyar gimnazista

A 11. osztályos pannonhalmi gimnazista, Seitz Erik a Semmelweis Egyetem kutatócsoportjának legfiatalabb tagja. Itt olvashatjátok el a történetét.

Megszavazták: csak a fővárosban lesznek állami egyetemek

A Parlament keddi szavazásai után alapvetően alig maradt állami fenntartású egyetem, ami mégis marad az állami fenntartónál, az mind Budapesten lesz. A vidéki városokban csak alapítványi egyetemek lesznek. Sőt, úgy tudni, a leendő kuratóriumi elnökök és tagok névsora is kiderült.

Idén is egy dobása lesz az érettségizőknek: aki beteg vagy karanténba kerül, csak ősszel próbálkozhat újra

Leghamarabb 2021 októberében érettségizhetnek le azok a végzős középiskolások, akik koronavírus-fertőzöttként vagy kontaktszemélyként nem tudnak elmenni a május 3-án kezdődő írásbelikre. Ezzel elsősorban azok a diákok járnak rosszul, akik szeptemberben már elkezdenék az egyetemet, főiskolát – érettségi bizonyítvány nélkül ugyanis senki nem juthat be a felsőoktatásba.

Nyolc magyar egyetem került a világ legjobb felsőoktatási intézményei közé

Nyilvánosságra hozta 2021/2022-es listáját a Center for World University Rankings (CWUR) - nyolc magyar egyetem került a kétezer legjobb felsőoktatási intézmény közé.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!