szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Sűrű lesz az év vége, több fontos esemény és határidő érinti a nyolcadik osztályos és középiskolás diákokat, az egyetemistákat és a pályakezdőket is. Összegyűjtöttük őket.

Október 25.

Ez az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap az általános és középiskolákban. Az oktatás november 4-én, hétfőn folytatódik. Azt, hogy mikor tartják a budapesti egyetemeken az őszi szünetet, itt nézhetitek meg, a vidéki intézmények dátumait pedig itt találjátok.

Október 31.

Eddig a napig használhatjátok a 2018/2019-es tanév második félévére érvényesített diákigazolványt. Ugyanakkor ha legkésőbb ezen a napon diákbérletet vesztek, azzal december 1-ig még kedvezményesen utazhattok: részletek itt. Arról, hogy mit kell tennetek, ha továbbtanultatok, itt olvashattok.

November 5.

Eddig pályázhatnak a Bursa Hungarica ösztöndíjra a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló egyetemisták és utolsó éves középiskolások. A részleteket itt találjátok.

November 7.

Ezen a napon kezdődnek a szóbeli vizsgák az őszi érettségin, az emelt szintűeket november 7. és 11., a középszintű szóbeliket pedig november 18. és 22. között tartják. Az őszi érettségiről szóló összes cikkünket itt nézhetitek meg.

November 15.

Eddig lehet jelentkezni a februárban induló egyetemi, főiskolai képzésekre a keresztféléves felvételi keretében, a hitelesítés határideje pedig november 20. A keresztféléves felvételiről itt találjátok cikkeinket.

Legkésőbb november 15-én kell igényelnetek a diákhitelt is, hogy december közepén megkapjátok a kölcsönt, a félév kezdetéig visszamenőleg akár 350 ezer forintot. A részleteket itt olvashatjátok.

December 6.

Eddig kell jelentkezniük a központi írásbeli vizsgára azoknak a nyolcadik osztályos diákoknak, akik olyan középiskolát szemeltek ki, amelyben az írásbeli vizsga felvételi követelmény. A részleteket itt találjátok, a középiskolai felvételivel kapcsolatos összes cikkünket pedig itt olvashatjátok.  

December 11.

Eddig jelentkezhetnek a hátrányos helyzetű 8. évfolyamos diákok az Arany János Tehetséggondozó Programba, amelynek keretében nyelvi, matematikai és informatikai oktatásra fókuszoló előkészítő évfolyamon vehetnek részt, illetve kollégiumi helyet kaphatnak. Részletek itt.

A HVG ismét elkészítette a legjobb 100 gimnázium listáját. A rangsorok mellett számos interjút, cikket találtok a középiskolai oktatásról, az iskolaválasztásról, a felvételi menetrendjéről is. A HVG középiskolai rangsorát rendeljétek meg itt.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.