szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Meddig utazhattok kedvezményesen a BKK járatain, ha még a diákigazolvány érvényességének lejárata előtt vesztek diákbérletet? Olvasói kérdésre válaszolunk.

Tavasszal végeztem az egyetemen, a diákigazolványom így október 31-ig érvényes. Azt szeretném kérdezni, hogy ha idén október 31-én veszek egy havi BKK-bérletet, a lejárt diákkal is utazhatok egész novemberben?

Igen, bár a diákigazolvány érvényessége október 31-én lejár, ezután még egy hónapig kedvezményesen utazhattok. A 2018/2019-es tanév második félévére érvényes diákigazolványokkal ugyanis legkésőbb október 31-ei kezdőnappal váltható kedvezményes bérlet, ami a rajta feltüntetett érvényességi időn belül, de legkésőbb 2019. december 1-jén 02:00 óráig használható utazásra - olvasható a BKK honlapján.

Tehát ha október 31-én vesztek diákoknak szóló havi bérletet, azt a szokásos érvényességi idő végéig használhatjátok. Ezzel - mivel novemberben még nem kell megvennetek a 9500 forintos teljesárú bérletet - 6050 forintot spórolhattok.

Így juthattok kedvezményekhez, ha már nem vagytok diákok

Mit tehet az, akinek végleg lejár a diákigazolványa? Így élhettek különböző kedvezményekkel akár Európa-szerte.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.