szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hamarosan kezdődik a középiskolai felvételi, az intézmények október 20-ig teszik közzé a 2020-as felvételi tájékoztatójukat. De pontosan hány iskolát is lehet majd megjelölni?

A középiskolai felvételin tetszőleges számú középfokú iskolába lehet jelentkezni - az intézmények október 20-ig hozzák nyilvánosságra a felvételi tájékoztatójukat, benne az összes tanulmányi területtel, amelyet a 2020/2021-es tanévben indítanak.

Az, hogy végül melyik középiskolába kerül be a diák, a jelentkező által meghatározott sorrend, a középfokú iskola által meghatározott felvételi rangsor, valamint az adott tanulmányi területre felvehető létszám alapján dől el.

A központi írásbeli felvételi vizsgára, illetve a kiválasztott középiskolákba való jelentkezésről a részleteket itt találjátok, a felvételi összes dátumát itt nézhetitek meg, a pontszámítás szabályairól pedig itt olvashattok. A központi írásbeli felvételi vizsgáról, a feladatokról és a témakörökről itt találjátok cikkünket, a felkészüléshez pedig itt találtok segítséget. 

A középiskolai felvételiről szóló összes cikkünket itt olvashatjátok.

A következő tanévtől átnevezik a szakgimnáziumokat és a szakközépiskolákat

Átalakítják a szakképzés rendszerét, amelynek keretében a 2020/2021-es tanévtől a szakgimnáziumi és szakközépiskolai forma is megszűnik: az intézmények új név alatt működnek tovább - derül ki az Oktatási Hivatal egyik dokumentumából.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.