szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mit érdemes már most tudni a 2020-as középiskolai felvételiről? Itt vannak a legfontosabb kérdések és válaszok.

Az általános iskolából hozott pont mely tantárgyak alapján tevődik össze?

Az iskola - ahová jelentkeztek - maga döntheti el, hogy mely tantárgyak osztályzatait veszi figyelembe, erről pontos infókat azonban a felvételi tájékoztatójában találtok majd - ezeket október 20-ig minden intézmény közzéteszi.

Mikor lesz a központi írásbeli vizsga és hogyan lehet rá jelentkezni?

A központi írásbeli vizsgák 2020. január 18-án lesznek az érintett iskolákban, erre december 6-ig lehet jelentkezni, méghozzá közvetlenül abban az iskolában, ahol meg szeretnétek írni a tesztet. Ehhez szükséges az oktatas.hu honlapján megtalálható tanulói jelentkezési lap.

A kiválasztott középiskolákba külön kell jelentkezni?

Így van, a központi vizsgára jelentkezés nem egyenértékű a felvételi jelentkezéssel, attól különállóan működik. Minden diáknak 2020. február 19-ig jelentkeznie kell a kiválasztott intézmény(ek)be, ezt saját általános iskoláján keresztül teheti meg, amelyhez szükség lesz többek között egy tanulói adatlapra, valamint a jelentkezési lapra.

Hamarosan kezdődik a középiskolai felvételi: itt vannak a következő hónapok fontos dátumai

Hamarosan beindul az őszi középiskolai felvételi szezon. Ha ti is leendő középiskolások vagytok, akkor ezt a dokumentumot érdemes már most olvasgatnotok.

Azok a nyolcadikas diákok, akik 6 vagy 8 osztályos gimnáziumban tanulnak, és nem váltanának intézményt, szerencsés helyzetben vannak. Nekik nem kell tanulói adatlapot és jelentkezési lapot sem kitölteniük - írja az Oktatási Hivatal.

Van lehetőség valamilyen támogatásban részesülni a felvételi során?

Van lehetőség a hátrányos helyzetű, tehetséges diákok számára. Az Arany János Tehetséggondozó Program kifejezetten a diákok továbbtanulásának támogatására jött létre.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Már lehet jelentkezni a középiskolai felvételi előkészítőkre: ennyibe kerülnek a kurzusok

2020. január 18-án írják majd a felvételizők a központi vizsgák feladatlapjait. Sokan felvételi előkészítőkkel mennek biztosra, így gyakorolnak a megmérettetésre, de mennyibe kerülnek ezek a kurzusok?