szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hamarosan közzéteszik a középiskolák a 2020-as felvételi tájékoztatójukat, amelyben azt is meghatározzák, hogy figyelembe veszik-e a központi írásbeli felvételi vizsgát - ezt januárban írják majd meg a diákok. A felkészülés során érdemes megoldani az előző évek feladatlapjait - mutatjuk, hol találjátok őket.

A középiskolai felvételi során a középfokú iskolák háromféle módon rangsorolhatják a jelentkezőket: vagy csak az általános iskolai tanulmányi eredményeket veszik figyelembe, vagy a tanulmányi eredményeket és a központi írásbeli felvételi pontszámát, vagy a tanulmányi eredményeket, a központi írásbeli vizsga és a szóbeli eredményeit. A pontszámítási szabályokról itt olvashattok részletesen.

Azoknak a diákoknak, akik olyan középiskolába jelentkeznek, amely figyelembe veszi a központi írásbeli felvételi pontszámát, december 6-ig kell jelentkezniük a vizsgára, és január 18-án írják majd. Az írásbeli felvételin egy magyar nyelvi és egy matematika feladatlapot kell megoldani. A vizsgáról, a feladatokról és a témakörökről itt találjátok cikkünket.

A felkészülés legjobb módja az, ha megoldjátok a korábbi évek feladatlapjait: ezeket - a megoldókulcsokkal együtt - itt, az Oktatási Hivatal honlapján találjátok.

A kiválasztott középiskolákba február 19-ig kell jelentkezni: a részleteket itt találjátok, a felvételi összes dátumát pedig itt nézhetitek meg. A középiskolai felvételiről szóló összes cikkünket itt olvashatjátok.

Melyik a legjobb középiskola Magyarországon? Hamarosan jön a HVG friss rangsora

Van-e vidéki intézmény a tíz legjobb gimnázium között? Meg tudták-e őrizni korábbi jó eredményüket az egyházi középiskolák? És vajon a listát a Fazekas vagy a Radnóti vezeti az idén? Kiderül a HVG 2020-as középiskolai rangsorából, amely október elején jelenik meg.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.