szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Eljuttatták az Emmihez (Emberi Erőforrások Minisztériuma) a több tízezres aláírással ellátott petíciót, amely az iskolai (orvosi) igazolás problémájára kínál megoldást.

Ahogyan azt már mi is megírtuk, több mint 10 ezren írták már alá azt az online petíciót, amelynek az a célja, hogy minden iskolában több napot igazolhassanak a szülők. Most az Emmihez fordultak vele - írja a hvg.hu.

A lapnak nyilatkozó háziorvosok szerint két dolgon kellene változtatni: a vonatkozó Emmi-rendeletben rendezni kellene az orvosi igazolás kérdését, valamint növelni kellene a szülő által igazolható napok számát - írják. Előbbinél a fő probléma a sok felesleges - és nagy részben elkerülhető - adminisztrációs feladatok miatt van. Utóbbit pedig jelenleg az iskolák tudnák is kezelni, azt ugyanis az intézmények döntik el, hány napot igazolhat a szülő. Mint kiderül, elég nagy a szórás: van, ahol tanévenként hármat, van, ahol félévente ennyit, máshol egy tanévben összesen hatot úgy, hogy ha első félévben négyet leigazolt a szülő, a következőre már csak kettő marad - teszik hozzá.

A lapnak nyilatkozó iskolaigazgató örül annak, hogy nem központilag szabályozzák az igazolható napok számát, ugyanis a hiányzások körülményeit, problémáit az osztályfőnökök és igazgatók jobban látják, mint egy központi szerv - mondta, majd hozzátette, hogy más kérdésben is örülne ennyi szabadságnak.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Működik a rendszer abban az iskolában, ahol 15 napot is igazolhatnak a szülők

Két éve működik így az intézmény és úgy tűnik, bevált a rendszer.