szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Két éve működik így az intézmény és úgy tűnik, bevált a rendszer.

Ahogy korábban mi is írtunk róla, a pomázi Sashegyi Sándor általános iskolában és gimánizumban 2017 őszén megváltoztatták az intézmény házirendjét, és bevezették, hogy három nap hiányzás helyett tizenötöt is igazolhat a szülő. Ugyanis erről saját körben dönthetnek.

Ahogy arról februárban beszámoltunk, a Házi Gyermekorvosok Egyesülete is arra kérte az iskolák és óvodák vezetőit, hogy tegyék lehetővé, hogy a szülők a jelenlegi 3 napnál jóval többet, akár 15 napot is igazolhassanak. Rögzítsék ezt az intézményük házirendjében, így növelve a szülői kompetenciát és kiváltva a felesleges orvosi vizsgálatok és az ott keletkező igazolások jó részét - írták akkor.

A pomázi iskola igazgatója most két tanév alapján összegezte a tapasztalatokat, és arra jutott, hogy jó döntés volt 2017-ben bizalmat szavazni a szülőknek - írja a 444.hu.

„Két egész tanév tapasztalatai alapján elmondhatom, hogy minden ugyanolyan rendben működik, mint eddig. A szülők nem élnek vissza a lehetőséggel, teljes mértékben partnerek. Ez az új gyakorlat mindenkit tehermentesít: a szülőt, pedagógust valamint a gyermekorvost egyaránt”

- írja Nagy Koppány Lászlóné igazgató. A levelét egy hálás háziorvos osztotta meg. 

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!