szerző:
Csik Veronika
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szembetűnő azonban, hogy a világ összes egyeteme közül még mindig csak néhányat vezetnek a nők. Egy olyan listát hoztunk, ahol megnézhetitek, hol és melyik intézményeket vezetik női kancellárok.

A neves nemzetközi egyetemi rangsorösszeállító csapat, a Times Higher Education (THE) nézett utána annak (alapvetően nőnap alkalmából), hogy a világ legnevesebb egyetemi közül hány intézmény élén állnak női vezetők .

Az elemzésükből kiderült, hogy az összesített 2021-es rangsor top 200 intézményéből mindössze 41-et nők vezetnek. Ezt alapvetően ígéretesnek értékelik, tavaly ugyais csak 39 nők által vezetett egyetem volt, most viszont a világ 200 legfontosabb egyetemének ötödét nők vezetik.

Az női vezetők számában az Egyesült Államok, Németország, Hollandia és az Egyesült Királyság is az élen jár, de nézzük me, hogy melyik egyetemekről is van szó:

©

A negyvenegy női vezetőből az amerikai és brit nagy egyetemek mellett van egy olasz, két francia, négy holland, négy német női vezető is, de vannak svédek, svájciak, finnek és egy dél-afrikai is.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!