szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Pénzjutalmat kapnak a Színművészeti üzemeltetési munkatársai, miután helytálltak az egyetem hallgatóval szemben.

A 444.hu birtokába jutott dokumentumok szerint Szarka Gábor, a Színház- és Filmművészeti Egyetem élére kinevezett kancellár 50 ezer forint bónuszt ad az egyetem üzemeltetési munkatársainak. Indoklásként annyit tett hozzá: mert helytálltak „az Egyetem életét megbénító hallgatói blokád méltatlan körülményei ellenére is”. A portál információi szerint volt olyan jutalmazott, aki egyből felajánlotta az összeget a hallgatóknak.

Miután a kancellár pénteken megtiltotta az oktatást az SZFE-n, szombat délután elvették az egyetem oktatóinak hozzáférését a Neptun tanulmányi rendszerhez is, mely nagyban megnehezíti az egyetemi életet. A hallgatók közölték, hogy ennek ellenére folytatódik az oktatás.

Tegnap este pedig az a hír is felröppent, hogy feladják a blokádot, miután a friss járványügyi döntések az ő életüket is meghatározzák. Bezárnak ugyanis a kollégiumok, és minden egyetem távoktatásra tér át. Mindezek ellenére a blokádbontás hírét ma reggel közleményben cáfolták: ilyen döntés nem született, jelenleg is vitáznak a blokád fenntartásának lehetőségéről.

Szűkült a mozgásterük, de maradhat a blokád az SZFE-n

Az egyetem közleményben reagált a blokádbontás hírére.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!