szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tartanak tőle, hogy ha egy órára is kiürülne bármelyik épület, akkor a kancellár bezáratná azt, ezzel pedig teljes mértékben ellehetetlenülne az oktatásuk.

Orbán Viktor kedd este rendkívüli bejelentést tett, amelyben többek között az is elhangzott, hogy a járvány megfékezése érdekében éjszakai kijárási korlátozások lesznek. Ez azt jelenti, hogy éjfél és reggel 5 óra között mindenki köteles a lakó-, tartózkodási vagy szálláshelyén lenni, kivéve azokat, akik dolgoznak, munkába mennek vagy munkából térnek haza. Az új szabály miatt pedig rengeteg kérdés felmerülhet, például az is, mi lesz a Színház- és Filmművészeti Egyetemet blokád alatt tartó hallgatókkal?

A 24.hu ezt a kérdést feltette az egyetemfoglalóknak, akik egyértelművé tették, hogy a továbbiakban is fenntartják a blokádot. Mint írták, a Vas utcai épület éjszakai őrségét a kollégisták tartják fent, akik elegen vannak ehhez. A többi épület (Szentkirályi utca, Rákóczi út) pedig átmeneti szálláshelyként szolgál annak a minimális számú hallgatónak, aki az adott éjszaka bent tartózkodik. Azt is hozzátették: tartanak tőle, hogy ha csak egy órára is elhagyják valamelyik épületet, akkor a kancellár bezáratná azt, ezt pedig nem merik megkockáztatni, hiszen így teljesen ellehetetlenülne az oktatásuk.

Korábban írtunk róla, hogy bár a kuratórium mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza, az egyetemen mégis elindult és jelenleg is folyik az oktatás. Közben az Oktatási Hivatal a „kialakult vis maior helyzet soron kívüli megszüntetésére” szólította fel a fenntartó alapítványt. A hallgatók és oktatók üdvözölték a kezdeményezést, és hozzátették, mivel ez a minisztériumot is érinti, meghívják Palkovics Lászlót is az egyetemre.

Itt az első átállás: hétfőtől távoktatás lesz a Miskolci Egyetemen

Egy héttel az őszi szünet után a teljes egyetem távoktatásra áll át.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!