szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hiába próbálják őket megakadályozni, az SZFE oktatói folytatják a munkát.

Mindezek ellenére folytatjuk a munkát, amihez jogunk van: tanulni és tanítani akarunk!

Ugyanis nincs valódi indok a fenntartó részéről az oktatás felfüggesztésére - írták közös közleményükben a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói, akik vasárnap bejelentették, annak ellenére, hogy a kuratórium felfüggesztette az oktatást, ők folytatják.

A hallgatók és oktatók közleményükkel az egyetem fenntartására létrehozott alapítvány kuratóriuma pénteki oktatás felfüggesztésére regáltak. A felfüggesztést a vezetők többek között azzal indokolták volna, hogy nem érvényesülnek a tűz- és balesetvédelmi szabályok, aggasztóak a higiéniás viszonyok, és mert nem látnak rá az oktatás tényleges folyamatára - írják.

Mint írták, felelősen együttműködnek a higiéniás, a tűz- és balesetvédelmi szabályok érvényesítésében az illetékes szakemberekkel, és mindhárom épületben megtörtént a fertőtlenítő takarítás is. Szerintük a tanítás is megfelelő ütemben zajlik, aminek ellenőrzésére rendelkezésre áll minden hivatalos információ.

Szerintük azonban a kuratórium minden jogszerűtlen eszközt megragad, hogy akadályozza az oktatást, ide sorolták az internet lekapcsolását, a termek lezárását, a hallgatók és okatók kitiltatását az őszi szünet ürügyén, és az oktatás pénteki felfüggesztését is.

A Színművészetisek nem tudják, mi lesz a félévükkel

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói a kuratórium pénteki közlemény miatt bizonytalanok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!