szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A minisztert és az általa felállított küldöttséget beengedik az egyetemre, jövő hétre ugyanis tárgyalást hívtak össze, hogy elindulhasson az érdemi párbeszéd a felek között.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem mai sajtótájékoztatóján is elhangzott, hogy - bár a kuratórium mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza - az egyetemen elindult és jelenleg is folyik az oktatás. Közben az Oktatási Hivatal a „kialakult vis maior helyzet soron kívüli megszüntetésére” szólította fel a fenntartó alapítványt - írja a hvg.hu. A hallgatók és oktatók üdvözöltés a kezdeményezést, és hozzátették, mivel ez a minisztériumot is érinti, meghívják Palkovics Lászlót.

A helyzet rendezésére "az egyetemet fenntartó alapítvány alapító jogainak törvényes gyakorlója, az Innovációs és Technológiai Minisztérium képes, ennek érdekében meghívjuk Dr. Palkovics Lászlót, és az általa felállított küldöttséget november 11-re, a Vas utcába, az Ódry Színpadra, hogy kezdetét vehesse az érdemi tárgyalás az egyetem közössége és az ágazatért felelős kormányzati szerv delegációja között" - jelentették be.

A jelenlegi nehézségeikkel és a hétvégi hírekkel kapcsolatban, miszerint nem biztos, hogy érvényes lesz a 2020/2021-es első félévük a kialakult helyzet miatt, elmondták: "érvényes szerződésünk van arról, hogy az akkreditációs ellenőrzés a pandémia miatt csak 2024-ben lesz esedékes, természetesen az új vezetés ezt is megadakályozhatja, ha nem fizeti be az eljárási díjat határidőre".

Hozzátették azt is, hogy a vezetőség állításaival szemben az épületek fertőtlenítése és a karbantartási munkálatok a közreműködésükkel megtörténtek, a munkabiztonsági vizsgálat eredménye szerint a polgárok nem szegték meg a tűz-és balesetvédelmi szabályokat, mindhárom helyszínen megoldott a nemdohányzók védelme, a pandémiás helyzet kezelését és a higiéniát pedig példamutatónak nevezte a vizsgálatot végző szakember.

A hallgatók kijelentették, hetekkel ezelőtt összeállították az oktatás ellenőrzésére szolgáló adatokat az Oktatási Hivatalnak, ezt a mai napon nyilvánosságra is hozzák, a hivatalhoz pedig személyesen juttatják el.

A kuratórium megakadályozná, az SZFE-n mégis folytatódik az oktatás

Hiába próbálják őket megakadályozni, az SZFE oktatói folytatják a munkát.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!