szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói a kuratórium pénteki közlemény miatt bizonytalanok.

Egyik hallgató sem tudta megmondani az RTL Klub Híradójának, hogy mi lesz a félévükkel. Az egyetemük függetlenségéért küzdő diákok bizonytalanságának oka, hogy pénteken egy közleményt kaptak, amelyben a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) alapítványi kuratóriuma azt írta: az őszi szünetet követően felfüggesztik az oktatást azt intézményben.

A döntés oka, hogy az egyetem új vezetése a hallgatói blokád miatt október 1-je óta nem tudja elfoglalni a hivatalát, így már egy hónapja egyetlen érdemi döntéshozó sincs az épületben, nem látnak rá az oktatás tényleges folyamatára. Az egyetem elfoglalt létesítményeiben pedig értesüléseik szerint a tűz- és balesetvédelmi szabályok nem, vagy csak részben érvényesülnek, a higiéniás viszonyok aggasztóak, az épületekben rendszeres az alkoholfogyasztás és a nemdohányzók védelmére vonatkozó szabályok megszegése.

Azt azonban egyelőre sem a hallgatók, sem az oktatók nem tudják, hogy az oktatás felfüggesztése után - a bent zajló folyamatos okatatás ellenére - vajon elfogadják-e majd a diákok félévét. Bár még rengeteg a kérdés a felfüggesztéssel kapcsolatban, az RTL Klubnak annyit sikerült megtudnia, hogy a kuratórium nem szeretné ha elveszne, vagyis igazolatlan lenne ez a félév. A hétfői egyeztetésen - ahol a kuratórium a tanárok és a diákok képviselőivel tárgyalna - többek között a félév sorsa is napirendre kerülhet.

Az SZFE kancellárja szerint fogy az egyetemfoglaló diákok lelkesedése

Szarka Gábor, a Színház- és Filmművészeti Egyetem kancellárja szerint a hallgatók egyre nehezebben tartják fenn a blokádot.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!