szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az oktatási tevékenység felfüggesztése az őszi szünet után kezdődik és a helyzet tisztázásáig fennmarad.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) alapítványi kuratóriuma határozatlan időre felfüggeszti az oktatást az egyetemen - derül ki abból a körlevélből, amit az egyetem honlapján tettek közzé.

Mint írják, erre azért van szükség, mert az egyetem új vezetése a hallgatói blokád miatt október 1-je óta nem tudja elfoglalni a hivatalát, így már egy hónapja egyetlen érdemi döntéshozó sincs az épületben, nem látnak rá az oktatás tényleges folyamatára.

Szintén jelentős problémát okoz, hogy az általunk megismert adatok alapján az Egyetem elfoglalt létesítményeiben a tűz- és balesetvédelmi szabályok nem, vagy csak részben érvényesülnek, a higiéniás viszonyok aggasztóak, az épületekben rendszeres az alkoholfogyasztás és a nemdohányzók védelmére vonatkozó szabályok megszegése. Ilyen körülmények között az oktatás feltételei az SZFE létesítményeiben felelősséggel nem biztosíthatók - írják a levélben.

A kuratórium ezekkel a vádakkal felkereste az Oktatási Hivatalt, ők rendelték el a "vis maior helyzet soron kívüli megszüntetését". A kuratórium döntése szerint az őszi szünetet követően, a helyzet tisztázásáig kerül felfüggesztésre az oktatás. A hivatali munkavégzés pedig november 1-je után, visszavonásig továbbra is a kancellár által elrendelt formában, home office-ban folytatódik.

Ezenfelül felkérik az Upor László által vezetett maximum három fős tanári-, és a Csernai Mihály által vezetett maximum három fős hallgatói delegációt, hogy november másodikán 11 órakor jelenjenek meg a Bajor Gizi Színészmúzem tárgyalótermében, ahol megvitathatják a tanév sorsát, illetve az egyetem jövőjét. Részükről a kuratórium képviselői és az egyetem új vezetői lesznek jelen. Amennyiben nem mennek el, az egyeztetést eredménytelennek tekintik.

Az SZFE kancellárja szerint fogy az egyetemfoglaló diákok lelkesedése

Szarka Gábor, a Színház- és Filmművészeti Egyetem kancellárja szerint a hallgatók egyre nehezebben tartják fenn a blokádot.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!