szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Sokan ismeritek ezt az ösztöndíjat, de azoknak új lehet, akik most kezdik az egyetemet. Megnéztük, hogy kiknek jár a Bursa Hungarica ösztöndíj és hogyan tudjátok igényelni.

Korábban már utánajártunk a rendszeres és a rendkívüli szociális ösztöndíjaknak és a tanulmányi ösztöndíjaknak, most pedig megnéztük, hogy milyen feltételekkel igényelhetitek a Bursa Hungarica elnevezésű ösztöndíjat.

A Bursa Hunagrica egy önkormányzati ösztöndíj, így ezt nem az egyetemtől kapjátok. Akkor részesülhettek ebben az ösztöndíjban, ha az állandó lakhelyetek szerinti települési önkormányzat az az Ösztöndíjrendszer keretében támogatásban részesített és teljes idejű alapképzésben, mesterképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőfokú, illetve felsőoktatási szakképzésben folytatjátok a tanulmányaitokat.

Kizárólag a szociális helyzetetek alapján ítélhető meg az ösztöndíj, a tanulmányi eredményeitek nem vehetők figyelembe. Az összeghatárt az oktatásért felelős miniszter évente a minisztérium honlapján teszi közzé. Általában szeptemberben hirdetik meg a pályázatot, ezért érdemes figyelgetni, nehogy lecsússzatok a határidőről.

A támogatáshoz szükséges dokumentumok a következők szoktak lenni: hallgatói jogviszony-igazolás, igazolás az egy háztartásban élők egy főre jutó havi jövedelméről, valamint egyéb dokumentumok, amelyek a szociális rászorultságot igazolják - ezt az elbíráló települési önkormányzat határozza meg.

Öten lettek koronavírusosok a Szent István Egyetem gólyatáborában

A Szent István Egyetem Budai Campus hallgatóinak augusztus 15. és 19. között, Szarvason rendezett gólyatáborban koronavírusos megbetegedés történt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!