szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Könnyű elveszni az ösztöndíjak listájában, de nem árt utánanézni, hogy mire vagytok jogosultak. Mutatjuk, hogy kik igényelhetnek rendkívüli szociális ösztöndíjat.

Elég sok ösztöndíj közül válogathattok és érdemes is utánajárni, hogy melyikre lehettek jogosultak, hiszen nagy segítség lehet az egyetemi félévek alatt. Korábban megnéztük, hogy kik pályázhatnak a rendszeres szociális ösztöndíjra, most pedig arról olvashattok, hogy milyen esetben igényelhettek rendkívüli szociális ösztöndíjat.

A rendkívüli szociális ösztöndíj egy egyszeri juttatás, amit akkor igényelhettek (az intézményi térítési és juttatási szabályzatban rögzített eljárási rend és elvek szerint) ha a szociális helyzetetekben váratlan romlás következett be.

A rendkívüli szociális ösztöndíjban való részesüléshez kérelmet kell benyújtanotok. A beérkezett hallgatói kérelmekről legalább havonta egyszer döntést kell hozni. A kifizetésről a döntést követő nyolc munkanapon belül intézkedni kell.

Rendkívüli szociális eseménynek minősülhet például, a titeket, illetve a családotok anyagi körülményeit váratlanul, átmenetileg kedvezőtlenül befolyásoló esemény, a gyerekszületés, a haláleset, a munkanélkülivé válás, a súlyos baleset vagy a vagyoni kár.

Öten lettek koronavírusosok a Szent István Egyetem gólyatáborában

A Szent István Egyetem Budai Campus hallgatóinak augusztus 15. és 19. között, Szarvason rendezett gólyatáborban koronavírusos megbetegedés történt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!